El Bab iddiası: IŞİD Türk silahları kullanıyor, bordo bereliler toplu istifaya hazırlanıyor

El Bab operasyonundaki asker kayıplarının ardından bordo berelilerin toplu istifaya hazırlandığı iddia ediliyor.

El Bab iddiası: IŞİD Türk silahları kullanıyor, bordo bereliler toplu istifaya hazırlanıyor

Yeniçağ Gazetesi yazarı ve önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski danışmanı Ahmet Takan, El Bab operasyonunda meydana gelen zorlu çatışmalar ve çok sayıda asker kayıplarının ardından, “TSK koridorlarında ocak ayından itibaren subay ve astsubaylarda çok sayıda istifaların olacağı hatta bordo berelilerden toplu istifalar geleceği konuşuluyor” iddiasını aktardı.

Takan yazısında, “IŞİD’in kahpeleri yaralı ve şehitlerimizin konulduğu araçlara da saldırıyordu. Şimdi hasta yatağında konuştuğum subayımızdan 2 cümle nakledeceğim: ‘IŞİD’in uçak dışında her türlü silahı var. ABD, Rus ve hatta Türk yapımı. Yer altında konteynerleri var” ifadelerine yer verdi.

Takan’ın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

Önceki gün harekete geçildi. Yapılan planlamaya göre Mehmetçik ile ÖSO’ya ait 400 civarında güç IŞİD’in stratejik bölgesini ele geçirecekti. Yaralı olarak şu an hastanede yatan bir subayımızın anlatımına göre; taarruza geçildiğinde IŞİD’in attığı ilk mermilerden sonra ÖSO mensuplarının büyük bir bölümü cepheden kaçtı. Mehmetçikle birlikte sadece 40 civarında ÖSO mensubu kaldı. Çatışmalar o kadar şiddetliydi ki saat 12.30 sularında yaralanan bir subayımız ancak 17.30 sularında bölgeden alınabildi. IŞİD’in kahpeleri yaralı ve şehitlerimizin konulduğu araçlara da saldırıyordu. Şimdi hasta yatağında konuştuğum subayımızdan 2 cümle nakledeceğim:

“IŞİD’in uçak dışında her türlü silahı var. ABD, Rus ve hatta Türk yapımı. Yer altında konteynerleri var.”

Evet!.. El Bab’daki büyük fotoğrafın küçük bir karesi bu!..

Birliklerimizde asker temin etme sıkıntısı var. Bedelli bedelli geldik bu hale!.. Aynı rütbeli aynı personel, operasyondan operasyona gidiyor. Dinlenmeye, bir soluk almaya fırsat bulamadılar. Askerimizin moral ve motivasyonunu bozan unsurlar ve yapılar ortada. Sağa sola çamur atmak yerine gerçeklerle yüzleşebilecek kadar da yiğit olunmalı. TSK koridorlarında Ocak ayından itibaren subay ve astsubaylarda çok sayıda istifaların olacağı hatta Bordo Bereliler’den toplu istifalar geleceği konuşuluyor.

Hastane ziyaretleri ile pansuman yarayı iyileştirmiyor!..