"Ekvador'da bunları yapan Türkiye'de neler yapıyordur?"

Ekvador'da saldırıya uğrayan kadınlar basın toplantısı düzenledi.

Ekvador’da Erdoğan’ı protesto etmek isterken korumaların saldırısına uğrayan kadınlar basın açıklaması düzenledi.

Güney Amerika gezisine çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekvador’un başkenti Quito’da ziyaret ettiği IAEN Üniversitesinde protesto edilmişti. Aralarında milletvekillerinin de bulunduğu bir grup kadın, “Katil Erdoğan” sloganlarıyla gösteri yapmış, Erdoğan’ın korumaları kadınlara ve vekillere saldırmıştı.

Saldırıya uğrayan göstericiler Karka Kalapaqui ve Pilar Raza ile birlikte Ekvador Kadın Haklarını Koruma Platformu Başkanı Paulina Munoz bir basın toplantısı gerçekleştirdiler. Yaptıkları basın açıklamasında “Barışçıl bir gösteri yapıyorduk, tekme tokat saldırıya uğradık. Eğer bizim ülkemizde bunu yapabiliyorlarsa kendi ülkesinde neler yapıyordur.” diyen kadınlar Erdoğan’ın korumalarının tekme tokat kendilerine saldırdıklarını aktardı. Binadan dışarı atılmak istendiklerini belirten Değişim İçin Kadın Organizasyonu üyesi Pilar Raza, kendi ülkelerinin güvenlik görevlilerinin de Erdoğan’ın korumalarına yardım ettiğini aktardı.

“Eğer bizim ülkemizde bunu yapabiliyorlarsa kendi ülkesinde neler yapıyordur.” ifadesini kullanan Raza, hiçbir diplomatik görevlinin bir başka ülkede böyle bir şekilde hareket edemeyeceğini belirtti.