Ekim ayında Kuzey Suriye'de "Demokratik Federalizm" ilanı

Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Mensûr El-Selûm, Ekim ayında Demokratik Federal Sistemi ilan edeceklerini ifade etti.

Ekim ayında Kuzey Suriye'de

ANHA’nın haberine göre, Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Mensûr El-Selûm, Ekim ayında Demokratik Federal Sistemi ilan edeceklerini, önümüzdeki aylarda da Kuzey Suriye Halkların Demokratik Birliği Meclisi’ni kuracaklarını belirtiyor. Yine benzeri şekilde Ekim ayı başında Anayasa’nın da onaylanacağı daha öncesinde güdeme gelmişti.

Demokratik federal sistem projesinin Suriye’de bölünmeye neden olacağını ileri süren birçok çevrenin projeye saldırdıklarını belirten El-Selûm, projelerinin toplumun bütün bileşenleriyle bir araya geldiklerini ve projeyi onlara aktardıklarını kaydetti.

Halkın iradesi dışında adım atmadıklarını, karar almadıklarını sözlerine ekleyen Eşbaşkan El-Selûm, çalışma gruplarının bir program kapsamında her üç kantonda halkın görüş ve önerilerini dikkate alarak faaliyetlerini yürüttüklerini dile getirdi.

Önümüzdeki ay içerisinde federalizm ilan ediliyor

El Selûm, Ekim ayında Demokratik Federal Sistem Kurucu Meclisini’nin toplanacağını, bu toplantıda toplumsal sözleşme taslağını değerlendireceklerini, taslakta gerekli düzeltmeleri yaparak demokratik federal sistem projesinin ilanını gerçekleştireceklerini duyurdu.

Önümüzdeki aylarda Demokratik Federel Sistem Meclisi seçimlerinin gerçekleşmesi için hazırlık yaptıklarını kaydeden Mensûr El Selûm devamla şunları belirtti: “Genel bir seçimdir. En alttan başlayacak ya da Komünlerle başlayacak.Ancak bu halk kendi kaderini belirleyebilir. Kuzey Suriye Halkların Demokratik Birliği Meclisi bu halkın temsilcisi olacak.”