EGM, bayramda 'Trafik Canavarı'nı 15 Temmuz gazıyla hortlatmaya karar verdi

Emniyet Genel Müdürlüğü, bayramda radar cezalarını kaldırarak bunu garip bir ifade ile propaganda etmeye karar verdi.

EGM, bayramda 'Trafik Canavarı'nı 15 Temmuz gazıyla hortlatmaya karar verdi
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Kurban Bayramı tatili için aldığı karara göre, Kurban Bayramı tatili boyunca sürücülere radar cezası yazılmayacak, yapılan kural ihlallerinin sözlü olarak uyarılarak, “Siz bu cezayı 15 Temmuz gecesi ödediniz. Hayırlı yolculuklar” denilecek.
Radar kararı daha fazla ölüme sebep olacak
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü dün Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelen emri yayınladı. Trafik ekiplerine gönderilen emirde Kurban Bayramı tatili boyunca sürücülere Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES), Mobese ve radar aracılığıyla ceza kesilmemesi istenilerek, sürücülere yaptıkları kural ihlali ve cezasının sözlü olarak hatırlatılarak, “Siz bu cezayı 15 Temmuz gecesi ödediniz. Hayırlı yolculuklar” denilmesi istendi.

Sürücüye garip darbe hatırlatması ve anlaşılmaz propaganda

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından yayınlanan emir şöyle:

“Emniyet Genel Müdürlüğümüzden alınan emir doğrultusunda Kurban Bayramı tatilini kapsıyan 10-18 Eylül tarihleri arasında vatandaşlarımıza denetim amaçlı EDS, TEDES, Mobese, radar vebenzeri şekilde herhangi bir ceza yazılmayacak, kural ihlali tespit edilen yol kullanıcılarına ihlal ettiği kural ve cezası hatırlatıldıktan sonra ‘Siz bu cezayı 15 Temmuz gecesi ödediniz. Hayırlı yolculuklar.’ denilecektir.”

100920162356086279543_2

(Fotoğraf: DHA)