Eğitim-Sen'den cihatçı çetelere destek veren İHH'ya tepki

Eğitim-Sen, İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki ilişkiyi deşifre etti.

Eğitim-Sen'den cihatçı çetelere destek veren İHH'ya tepki

Eğitim-Sen İstanbul 2 no’lu Şube, bugün yaptığı basın açıklamasıyla, “insani yardım” adı altında Suriye’de cihatçı çetelere çeşitli şekillerde yardımlar yapan İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki ilişkiyi deşifre etti.

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki resmi ve özel okulların müdürlüklerine yollanan bir yazı ile İHH başkanı Fehmi Bülent Yıldırım tarafından Altunizade Kültür Merkezi’nde müdürlere verilecek olan “Dünya Mazlumların Hamisi; İHH” konulu konferans, Eğitim-Sen İstanbul 2 no’lu Şube’nin çağrısıyla protesto edildi. Gönderilen yazıda, İHH’nin etkinliğinin “Kendini geliştir, kendini değiştir” projesi kapsamında gerçekleştirildiği ve amacının ise, “Okul müdürlerine farklı bakış açıları kazandırmak, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak” olarak ifade edildi. Herhangi bir bilimsel temelden yoksun olan bu etkinliğe, Üsküdar civarındaki okulların müdürlüklerinin katılması istenildi. Eğitim-Sen İstanbul 2 no’lu Şube’nin basın açıklamasıyla tepki gösterdikleri bu etkinliğe, öğretmenlerin yanı sıra, civarda oturan vatandaşlar da destek verdi.

“Yaşam tarzımı, laikliği savunuyorum; size ne?”

“Laik Eğitim, Laik Yaşam İstiyoruz!” pankartını taşıyan Eğitim-Sen’li öğretmenler ve vatandaşlar, okudukları basın açıklamasının ardından dağıldılar. Okunan basın açıklamasını bir otobüs çevik-kuvvet polisi ve bol miktarda sivil polis de dinledi(!). Ellerindeki kameralarla eylemcileri teker teker çeken sivil polislere yurttaşlar, “Yaşam tarzımı, laikliği savunuyorum; size ne?” şeklinde tepki gösterdi.