Eğitim-Sen üyelerine polis saldırısı

Diyarbakır'da açığa almaları protesto ve basın açıklaması yapmak için toplanan Eğitim-Sen üyesi öğretmenlere polis saldırdı.

Eğitim-Sen üyelerine polis saldırısı

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, açığa almaları protesto ve basın açıklaması yapmak için toplanan Eğitim-Sen üyesi öğretmenlere polis saldırdı. TOMA ve biber gazlı saldırının ardından 40’ı aşkın eğitim emekçisinin darp edilip gözaltına alındığı belirtiliyor.

DİHA‘nın haberine göre; 4 bin 500 öğretmenin açığa alındığı kentte, tepkilerini dile getirmek isteyen yaklaşık 200 öğretmen önce Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesine alınmadı. Bunun üzerine müdürlük karşısındaki bir noktaya geçen öğretmenler, açıklama yapmaya hazırlandığı sırada poli, önce coplarla daha sonra ise tazyikli su ve gaz bombaları ile saldırdı.

Polis saldırısında  darp edilen ve ağır yaralanan Eğitim Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Nuri Özdemir’in hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi de olay sonrası Twitter’dan yaptığı açıklamada “Polis kaynakları 100 üzerinde gözaltı olduğunu belirtiyor. Sivil vatandaşlar ve çocuklarında gözaltında olduğu tahmin ediliyor…” ifadelerini kullandı.