Efsaneyi rekorunu da kırarak geçti

Singapurlu Joseph Schooling, yüzme efsanesi Michael Phelps'i rekorunu kırarak geçti.

Efsaneyi rekorunu da kırarak geçti

Singapurlu Joseph Schooling, 2008 Olimpiyatları’nda fotoğraf çektirdiği efsane yüzücü Michael Phelps ile 8 yıl sonra yaptığı yarışta olimpiyat tarihine geçti.

Yüzmenin efsane ismi Michael Phelps, Rio Olimpiyatları’nda kazandığı 4 altın madalyanın ardından yüzdüğü 100 metre kelebek finalinde geçildi. Birleşik Amerikalı yüzücü, 100 metre kelebek finalinde 51.14’lük derecesiyle gümüş madalya kazandı.

Altın madalyayı ise 50.39’luk derecesiyle Singapurlu Joseph Schooling kazandı. Schooling, aynı zamanda Michael Phelps’e ait olimpiyat rekorunu da kırdı. Schooling böylece Singapur’a olimpiyat tarihindeki ilk altın madalyayı da getirdi.

Michael Phelps bu gümüş madalya ile olimpiyat tarihindeki madalya sayısını 27’ye çıkardı. Phelps, şu ana kadar 22 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Efsane yüzücü, Rio Olimpiyatları’ndaki madalya sayısını dördü altın madalya olmak üzere beşe çıkardı.

Erkekler 100 metre kelebek yarışı bir başka ilginç olaya daha sahne oldu. Michael Phelps ile birlikte iki yüzücü daha aynı dereceyi elde ederek gümüş madalya kazandı. Güney Afrikalı Chad De Clos ve Macar Laszio Cseh, Phelps gibi 51.14’lük dereceyle yüzdüler ve böylece bu kategoride üç sporcuya birden gümüş mdalya verildi.