"Efkan Ala'nın sebebi Erkan Mumcu"

Erdoğan ve Yıldırım tarafından bir "gece operasyonu"yla görevden alınan Efkan Ala ile ilgili spekülasyonların sonu gelmiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından bir “gece operasyonu”yla görevden alınan Efkan Ala ile ilgili spekülasyonların sonu gelmiyor.

Son olarak Ankara kulislerinde Efkan Ala’nın eski AKP’li bakan Erkan Mumcu ile yakınlığının görevine mal olduğu ve “performans kaybı” değerlendirmesinde bu durumun etkili olduğu konuşuluyor.

Yeniçağ gazetesinden Ahmet Takan’ın köşesine taşıdığı iddialar, Efkan Ala’nın eski ANAP’lı sonra AKP’li olan Bakan Erkan Mumcu’nun kadrosundan olduğu yönünde. Mumcu’nun AKP ve Erdoğan’dan koparken yürüttüğü kavgayı hatırlatan kaynaklar, Erdoğan’ın ipi çekmesinde önemli nedenlerden birinin de Ala’nın 13 Ağustos’ta Erkan Mumcu’nun oğlu Furkan Mumcu’nun İstanbul’daki düğününe katılıp bir de nikah şahitliği yapması olduğunu dile getiriyor.

Takan, “bir zamanların 1 numarası, Erdoğan’ın sır küplerinden biri, kara kutusu” diye nitelendirdiği Efkan Ala’nın, AKP ve “saray” kulislerinde adeta linç edildiğini ve “çok sayıda FETÖ’cünün Ala’nın gevşekliği” hatta “göz yumması” sebebiyle yurt dışına kaçtığı üzerine ortaya atılan iddiaların dudak uçuklatacak türden olduğunu ileri sürdü.

Tutuklanan eski Sinop Valisi ile eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın ifadelerinin de bu iddiaları körüklediği konuşuluyor.