Efkan Ala'nın istifasıyla ilgili yeni iddialar: Tasfiyelere karşı çıktı

Efkan Ala'nın İçişleri Bakanlığı'ndan istifasına ilişkin yeni iddialar ortaya atıldı

Efkan Ala'nın istifasıyla ilgili yeni iddialar: Tasfiyelere karşı çıktı

Efkan Ala’nın İçişleri Bakanlığı’ndan istifasının arkasında emniyet ve bürokrasi kadrolarına yerleşen cemaat gruplarının tasfiyesine karşı çıkmasının etkili olduğu öne sürüldü.

Efkan Ala’nın önceki gün beklenmedik kararla İçişleri Bakanlığı görevinden ayrıldığı açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteği üzerine verildiği belirtilen kararın ardından bir çok iddia da birbirini kovaladı.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ‘ın haberine göre, Ala’nın istifasının arkasında emniyet ve bürokrasi içinde Gülencilerden boşalan kadrolara dolan Okuyucu- Yazıcı, KÖZ’cüler ve Milli Damarcılar gibi grupların tasfiyesine karşı çıkması etkili oldu. İddiaya göre, emniyet müdürleri kararnamesi de yaşanan bu kriz nedeniyle çıkmadı.

Topbaş ve Gökçek krizi

Ala’nın istifasıyla ilgili ikinci iddianın ise, Erdoğan’ın zamanında cemaate çok fazla destek veren Ankara ve İstanbul belediye başkanlarını görevden alınması istediği oldu. Efkan Ala’nın Melih Gökçek ve Kadir Topbaş’ın görevden alınmasına soğuk baktığı ve bu istediği yerine getirmediği savunuldu.