Efkan Ala, yandaşları yalanladı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, PKK'nin, Sırp keskin nişancıları olduğu iddialarını yalanladı.

Efkan Ala, yandaşları yalanladı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, PKK’nin, Sırp keskin nişancıları olduğu iddialarını yalanladı. Ala, iddia için “spekülasyon” yorumunu yaptı.

Anadolu Ajansı muhabiri geçtiğimiz günlerde, “İşte iddialara göre Cizre’deki Sırp keskin nişancı” diyerek Amerikalı dünyaca ünlü aktör Terence Jay’ın fotoğrafını paylaşmıştı. O zaman alay konusu olan iddiayı bugün İçişleri Bakanı Efkan Ala yalanladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bölge milletvekilleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Yaklaşık dört saat süren toplantıda İçişleri Bakanı Efkan Ala, bölgede ve Sur ile Cizre’de yaşanan terör olayları ile ilgili son durum hakkında bilgi verdi. Cizre’de Sırp uyruklu keskin nişancı yakalandığı iddialarının sorulması üzerine Ala, “Bu doğru değil. Yabancı keskin nişancılar oldu. Sayın Başbakanımızın da açıkladığı gibi. Uyruğunu belirttiğiniz yerden bir yerden keskin nişancı olduğuna dair haberler spekülasyon. Biz uyruk açıklamıyoruz. Suriye’ni durumu ortada tabi oradan ülkemize geçişler olabiliyor. Sınır güvenliğini alıyoruz ama geçişler olduktan sonra da yakalananlar oluyor” diye konuştu.

Star gazetesi daha yeni yakalamıştı

Star gazetesi de DİHA Muhabiri Beritan İrlan’ın 8 Aralık 2014 tarihinde Hakkari’de haber takibi yaptığı sırada polisler tarafından gözaltına alındığı görüntüyü, “Sur’da bir İngiliz ve bir Sırp gözaltına alındı. İngiliz ve Sırp ajanların yakalanma anı kameraya böyle yansıdı” şeklinde servis etmişti.