Efkan Ala fazla zorladı: Gezi olayları PKK'nin çekilmesini durdurdu!

Ala: 8 Mayıs 2013 geri çekilme başladı mı? Başladı. Ne zaman durdu? Gezi olayları başladığında durdu.

Efkan Ala fazla zorladı: Gezi olayları PKK'nin çekilmesini durdurdu!

İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Ala konuşmasında, “Bugüne kadar yaptığımız her işin arkasındayız, altına imza atıyoruz. Bir projenin eksiği olur, eleştirirsiniz tamamlanır. O projenin yanlış olduğunu göstermez. Eleştirenlerin projesi varsa onu söylerler. Bizim projelerimizi neden bu kadar eleştiriyorsunuz anlamıyorum. Biz o projeleri millete deklare ediyoruz, yapıyor ve bunu da çıkıp meydanlarda gümbür gümbür söylüyor, oyu da alıp geliyoruz.

Teröristler silahı bırakacak, üzerine betonu gömecek. Türkiye de çözümünü üretecek, demokrasimiz, kalkınmamız gelişecek. Bu konuda hiç tereddüt yok. 8 Mayıs 2013 geri çekilme başladı mı? Başladı. Ne zaman durdu? Gezi olayları başladığında durdu. Bana diyorsunuz ki söylemeyin. Gezi olaylarının göbeğinde kim vardı? Sizin genel başkanınız, ‘Ben Taksim’e çıkacağım’ dedi. Çıktı da. Gezi olaylarından sonra durdu.” ifadelerini kullandı.

CHP neye karşı çıktı?

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Bakan Ala’ya tepki göstererek, “Kabul etmiyoruz bunu” diye bağırdı.

Bakan Ala ise “Söylediğim çok açık. Bu bir realite, bu bir tahmin değil. Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Gezi olayları başladı, çekilme durdu. Gezi olayları durdurdu. Bunu yeni duyuyorsanız size yazıklar olsun. Ben bunu televizyonlarda da söyledim. Bu böyledir” yanıtını verdi.

Sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, şunları söyledi:

“İçişleri Bakanlığında oturan kişinin az önce sözlü sorulara verdiği cevapta olayları Türkiye’de nasıl yorumladığını ve hangi sonuçları çıkardığını dehşetle gördük. Çözüm Süreci’nde PKK çekilmek üzereyken meğer Gezi olayları varmış. Başında da genel başkanımız bulunuyormuş. İçişleri Bakanı bu sözlerinizi düzelteceksiniz. Cumhuriyet Halk Partisi’ne bu sözleri söylemek sizin haddiniz değildir. Bu kafa ile İçişleri Bakanlığı yapmaya devam ederseniz Türkiye’nin kafasını her zaman duvarlara toslatırsınız.”

Efkan Ala’ya şu soruyu sormak lazım, siz hangi ülkedeydiniz o sıralar…