Dünyanın gözü önünde Suriye’de korkunç katliam: Çoğu kadın ve çocuk 300’e yakın ölü

IŞİD, Suriye’nin doğusundaki Deir Ezzor’da dün 280 kişiyi katletti. Rusya’nın insani yardım ulaştırmasının ardından gerçekleşen katliama ilişkin yerel bir kaynak “Korkunç katliam Deir Ezzor’daki Al Bagilya’da IŞİD militanları tarafından aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların olduğu 280 kişinin öldürülmesiyle sonuçlandı. Gerekçesi bölgenin Suriye ordusuyla işbirliği” ifadelerini kullanırken cihatçı teröristlerin insanları aileleri ile birlikte katlettiği bildirildi. Deir Ezzor’un kuzey bölgesinde ilerleyen... View Article

Dünyanın gözü önünde Suriye’de korkunç katliam: Çoğu kadın ve çocuk 300’e yakın ölü

IŞİD, Suriye’nin doğusundaki Deir Ezzor’da dün 280 kişiyi katletti. Rusya’nın insani yardım ulaştırmasının ardından gerçekleşen katliama ilişkin yerel bir kaynak “Korkunç katliam Deir Ezzor’daki Al Bagilya’da IŞİD militanları tarafından aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların olduğu 280 kişinin öldürülmesiyle sonuçlandı. Gerekçesi bölgenin Suriye ordusuyla işbirliği” ifadelerini kullanırken cihatçı teröristlerin insanları aileleri ile birlikte katlettiği bildirildi.

Deir Ezzor’un kuzey bölgesinde ilerleyen IŞİD Al Bagilya’i ele geçirmişti.

İlk gelen bilgilere göre Suriye ordusu ve beraberindeki milislerle IŞİD arasında yaşanan çatışmada 35 asker ve milis öldürülürken, cihatçı katiller yüzlerce sivili infaz yöntemiyle katletti.

Suriye Haber Ajansı SANA haberi “IŞİD teröristleri Al-Baghaliyeh’de gerçekleştirdikleri katliamda çoğu kadın, çocuk ve yaşlı olmak üzere 300 civarında insanı öldürdü” ifadeleriyle verdi. Haberde Suriye Başbakanı Wael al-Halaqi’nin “Bu barbarca ve korkakça katliamın hukuki ve ahlaki sorumluluğu terörizmi destekleyen, tekfiri gruplara mali kaynak sağlayan ve onları silahlandıran bütün devletlere aittir.” sözlerine yer verildi.

IŞİD’in Deir Ezzor’daki katliamı Suriye’de beş yıldır süren savaş boyunca en yüksek ölü sayısıyla sonuçlanan katliamlardan biri oldu.

Suriye Ordusu Halep’i kuşatıyor

Rus savaş uçaklarının havadan ağır bombardıman desteğiyle Suriye ordusu ve savunma milislerinin IŞİD’i geri püskürtmeye devam ettiği bildirilirken, rejim güçlerinin son günlerde IŞİD’in konuşlandığı kente 10 km yaklaştığı belirtilmişti.

Suriye ordusu ve milisler ile IŞİD arasında Halep’te yaşanan şiddetli çatışmalarda en az 16 cihatçı terörist Al Bab’da öldürülmüştü. Bölgedeki çatışmalar cihatçı terör örgütünün Halep’le bağlantısını kesmek üzere yürütülürken rejim güçleri cihatçıların bulunduğu Halep’in doğusunu kuşattı.

Suriye Ordusu, cihatçıların IŞİD kontrolündeki Rakka’yla da bağlantısını kesmek üzere ilerlerken, cihatçı terör örgütünce başkent ilan edilen Rakka’ya dönük Suriye ve Rus hava saldırıları devam ediyor.