Dünya İşçi Sendikaları Federasyonu'ndan "darbe" açıklaması

WFTU'dan darbe açıklaması geldi.

Dünya İşçi Sendikaları Federasyonu'ndan

Dünya İşçi Sendikaları Federasyonu (WFTU), ülkemizde gerçekleşen askeri darbe girişi sonrası bir bildiri yazarak, Türkiye halkıyla dayanışma duygularını ilettiler.

Açıklama şöyle:

Dünya İşçi Sendikaları Federasyonu (WFTU), Türkiye halkıyla dayanışma içinde olduğunu ifade eder ve Dünya İşçi Sendikaları Federasyonu üyesi ve dostu örgütlerine desteklerini iletir.

Türkiye’deki Dünya İşçi Sendikaları Federasyonu (WFTU) üyeleri, dostları, ülkedeki bütün militan sendikalar zor koşullar altında mücadele ediyorlar. AKP’nin halk düşmanı, emek düşmanı politikalarına göğüs gererken, aynı zamanda burjuvazinin gerici ve anti-demokratik uygulamalarına da göğüs geriyorlar.

Türkiye’deki işçi sınıfının ezici çoğunluğu, yoksullukla, işsizlikle ve geleceklerine dair güvensizlik hissiyle yaşıyorlar.

Darbe girişimi sonrası bugün bu durum, Erdoğan Hükümeti’nin bunu kullanmasıyla da birlikte, daha da kötüleşiyor.

Türkiye, Suriye’deki emperyalist savaşa aktif olarak katılan bir ülke. Türkiye’deki kapitalistler, bölgede daha fazla miktarda kar peşinde koşuyor, Ortadoğu’da bölgesel güç olarak daha büyük roller peşinde koşmayı hedefliyor.

Emperyalistler arasındaki karışık çelişkiler yumağında, Türkiye’deki hakim sınıflar, kendi çıkarlarını desteklemek için çabalıyor.

Emperyalistler arasındaki rekabet, ülke içinde ve uluslar arası arenada kimi karşılaşmaları beraberinde getiriyor. Ordu kuvvetlerindeki örgütlü hareketlenme, ölü sayısının fazlalığı, binlerce kişinin gözaltına alınması ve tutuklanması ve sokaklarda gerçekleşen çatışmalar bizlere emperyalistler arasındaki çelişkileri gösteriyor. Henüz ABD’nin ya da NATO’nun bu darbe girişimindeki rolünün ne olduğu bilinmiyor.

Recep Tayyip Erdoğan, bu gelişmelerden tutuklamalar yaparak, kamu çalışanlarını işten atarak ve her yerde toplu işkenceler yaparak istifade ediyor.

Dünya İşçi Sendikaları Federasyonu (WFTU), Türkiye işçi sınıfını, emperyalistler arasında yaşanan çatışmaların içinde hapsolmamaya, sınıfın birliğini güçlendirmeye, devlet ve işveren şiddetine karşı direnmeye, hayat standartlarını ve çalışma koşullarını geliştirmek için kendilerinin gündelik ihtiyaçları doğrultusunda mücadele etmeye çağırıyor.

Dünya İşçi Sendikaları Federasyonu (WFTU), sendikalaşma ve demokratik haklara sonuna kadar saygı duyulmasına, bölgedeki emperyalistlerin savaşının son bulmasına ve NATO’nun dağıtılması yönünde çağrı yapıyor.

Dünya İşçi Sendikaları Federasyonu (WFTU) Sekreteryası