Dünya basınında Atatürk Havalimanı saldırısı

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalinde gerçekleşen patlamalar dünya basınına yansıdı

Dünya basınında Atatürk Havalimanı saldırısı

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalinde gerçekleşen patlamalar dünya basınına yansıdı.

BBC, olayı “Türkiye’de Karışıklık: İstanbul Atatürk Havalimanına yönelik gerçekleştirilen saldırıda en az 10 kişi öldü.” başlığı ile verdi. İngiliz BBC haber sitesinin duyurduğu haberde; Reuters ve Türkiye’den ajansları kaynak göstererek iki canlı bombanın kendilerini patlattığını ve en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini, çevre hastanelere en az 40 kişinin kaldırıldığını bildirdi.

Daily Mail, “Birçok yaralanmanın olduğu patlamada iki patlama ve silah sesleri duyuldu.” başlığı ile verdi. Görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde Daily Mail, havalimanın iki ayrı bölgesinde patlamaların gerçekleştiğini duyurdu.

Amerikan haber kanalı CNN, canlı yayınla verdiği haberde geçtiğimiz yıl Aralık ayında Sabiha Gökçen Havaalanı’nda gerçekleştirilen saldırıyı hatırlatarak ya IŞİD ve PKK’ye işaret etti. CNN ayrıca, Türkiye’nin ulusal ekonomik dinamiklerinden olan turizm sektörünün gerçekleştirilen bu saldırıdan kısa vadede etkileneceği belirtti.

The Guardian, Türkiye’nin en büyük havalimanı olan Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen saldırıda geçmiş dönemlerdeki saldırıya yer vererek çok sayıda yaralı olduğunu belirtti.

The New York Times ise, saldırıyı son dakika olarak duyurdu ve Türkiye’deki sosyal medya hesaplarını kaynak olarak gösterdi.