Domuz gribi durmuyor: İstanbul, Osmaniye...

Niğde ve Adana'dan sonra İstanbul ve Osmaniye'den de 'domuz gribi' haberleri geldi.

Domuz gribi durmuyor: İstanbul, Osmaniye...

Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sözlü soru önergelerini cevaplayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’dan domuz gribiyle ilgili açıklama geldi. Öte yandan, Niğde ve Adana’dan sonra İstanbul ve Osmaniye’den de ‘domuz gribi’ haberleri geldi.

Bakan Müezzinoğlu, “Bugün itibarıyla H1N1 virüsü teşhisi konularak kaybettiğimiz vaka sayımız 8. Bunların 6 tanesi kronik hastalığı olan veya 65 yaşın üzerindeki hastalarımız, yani immün sistemi zayıf, direnci düşük veya kronik bir hastalığı olan 6 vakamız; 1 tanesi hamile, gebe bir annemiz, diğeri herhangi bir sağlık sorunu olmayan bir vatandaşımız” dedi.

İstanbul’da acil servis boşaltıldı

İstanbul’da bulunan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’ne gelen bir hastanın domuz gribi olabileceği şüphesi nedeniyle acil servis boşaltıldı.

Hastaneye gelen bir vakadan şüphelenilmesi üzerine hastanenin acil servisi 20.30 sıralarında boşaltıldı. Hastalara ve yakınlarına maske dağıtıldı. Gelen hastalar geri çevrildi.

Osmaniye’de 2 domuz gribi şüphesi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesi’nde yaşayan aynı aileden 50 yaşındaki Z.Ç. ve 25 yaşındaki E.Ç. evde rahatsızlandı.Yakınları yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırarak yardım istedi. Kadirli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Z.Ç. ve E.Ç. H1N1 (domuz gribi) şüphesiyle özel bir odada karantina altına alındı.

Yetkililer, önlem amaçlı olarak, hastanenin acil servisini boşaltarak hastalara ve sağlık personeline maske dağıttı. Z.Ç. ve E.Ç.’nin H1N1 virüsü taşıyıp taşımadığı ise yapılacak tetkiklerden sonra belli olacak.