Dokuz Eylül Üniversitesi'nde taciz iddiası

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde 10’a yakın öğrencinin hocaları tarafından tacize uğramaları nedeniyle hoca hakkında soruşturma başlatıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde taciz iddiası

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde 10’a yakın öğrenci hocalarının elle ve sözlü olarak tacizine uğradıklarını iddia etti. Aralarında yabancı uyruklu öğrencilerin de bulunduğu 10’a yakın lisansüstü öğrencisi farklı tarihlerde hocalarının kendilerini sözel ve fiziksel olarak taciz ettikleri gerekçesiyle dekanlığa dilekçe verdiler.

Habertürk’ten Mehmet İnmez’in yaptığı habere göre üniversitedeki bir grup öğrenci hocanın kapısına “Tacizci hocaya hayır!” “Tacize izin verme” yazan afişler astılar. Şikayetler üzerine soruşturma başlatan Edebiyat Fakültesi Dekanlığı “Şikâyetler var. Birbirinden bağımsız öğrencilerin dilekçelerini alarak soruşturma başlattık. Soruşturma tamamlanmadığı için profesör şu an görevinde…” açıklamasını yaptı.

Hakkında taciz iddiası ile soruşturma başlatılan hoca ise şunları söyledi: “Başarılı çalışmalarım ve kitaplarımı çekemeyenler iftira atıyor. Karalama kampanyasıyla önümü kesmek istiyorlar. Öğrenci-hoca ilişkisi dışında hiçbir yakınlığım olmadı. Odamın kapısına yazı asanların ve iftirayı atanların çıkarılması için Dekanlığa ve Rektörlüğe ben dilekçe verdim. Kâğıdı asanların parmak izi çıkmadı. Sosyal medyada yazı yazanlar hakkında da şikâyetçi oldum.”