Savcılıktan vekillere 'dokunulmazlık' ayarı

TBMM’de haklarında fezleke bulunanların dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından, milletvekillerine gönderilen tebligatlarda değişikliğe gidildi.

Savcılıktan vekillere 'dokunulmazlık' ayarı

TBMM’de haklarında fezleke bulunanların dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından, savcılık tarafından ifadeye çağrılan milletvekillerine gönderilen tebligatlardaki ‘zorla getirme’ uyarısı kaldırıldı.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, savcılığın milletvekillerine gönderdiği çağrı kağıtlarında bazı değişiklikler yaparak ‘zorla getirme’ tedbiri uygulanacağına ilişkin uyarıya yer vermedi. Demirtaş ve diğer HDP’li vekillerin çağrı kağıtlarında da bu ibare yer almadı.

Savcılık ifade almadan dava açabilecek

Bu durum, savcılıkların çağrıya uymayan vekiller hakkında ifadelerini almaksızın dava açabileceği ya da takipsizlik kararı verebileceği anlamına da geliyor. Ayrıca, dava açılan vekiller hakkında gerek görülürse mahkemeler tarafından tutuklama kararı verilebilecek.

Demirtaş ve Yüksekdağ ifadeye çağrılmıştı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, savcılık tarafından çağrılan HDP’li vekillerin ifade vermeye gitmeyeceklerini açıklamıştı. Bugüne dek Demirtaş’ın yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile partinin milletvekillerinden Ahmet Yıldırım, Burcu Çeli

k Özkan, Ayhan Bilgen, Dirayet Taşdemir ve Bedran Öztürk savcılıklarca ifadeye çağrılmıştı.