Doktorların emeklilik yaşı 67′ye çıkarılacak

Davutoğlu, doktorların emeklilik maaşlarının artırılacağını ve doktorların emeklilik yaşının 67'ye yükseltileceğinin 'müjdesini' verdi.

Doktorların emeklilik yaşı 67′ye çıkarılacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van’da Sağlık Bakanlığı Tıp Bayramı etkinliğinde konuştu.

En büyük yatırımları sağlık sektörüne yaptıklarını söyleyen Davutoğlu, sağlık çalışanlara yönelik tehdit ve hakaretin artık tutuklama gerekçesi olacağını belirtti. Davutoğlu şunları söyledi;

“Geçen 14 yıl içinde sağlıkta bir devrim gerçekleştirdik. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete önlemler alıyoruz. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar gözaltına alınacaklar. Son derece azami özen gösterilecek. Sağlık tesislerinden ve özel güvenlik personeli koordinasyonundan polisimiz sorumlu olacak. Sağlık çalışanlarına tehdit ve hakaret edenler de tutuklama cezası alacaklar. Kesinlikle doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız işlerini huzurlu şekilde yapacaklar.”

Sağlık çalışanlarının özlük hakları ile ilgili de düzenleme yapılacağını belirten Davutoğlu, emeklilik maaşlarının artırılacağını ve doktorların emeklilik yaşının 67’ye yükseltileceğinin ‘müjdesini’ verdi.