Doğu Perinçek, bu sefer de Odatv'yi ihbar etti

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, insanlara ve kurumlara dönük haksız ve yalancı suçlamalarının hedefi bu sefer Odatv oldu. AKP’nin Cemaat’in 15 Temmuz başarısız darbe girişiminden sonra ülkedeki muhalif birçok kişiye ve kuruma baskı yaparak birçok solcu, ilerici, sosyalist kişi ve kurumu sindirebilmek için FETÖ torbasına sokmaya çalıştığı ülkemizde, Doğu Perinçek Odatv’nin FETÖ’ye alet olduğunu... View Article

Doğu Perinçek, bu sefer de Odatv'yi ihbar etti

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, insanlara ve kurumlara dönük haksız ve yalancı suçlamalarının hedefi bu sefer Odatv oldu.

AKP’nin Cemaat’in 15 Temmuz başarısız darbe girişiminden sonra ülkedeki muhalif birçok kişiye ve kuruma baskı yaparak birçok solcu, ilerici, sosyalist kişi ve kurumu sindirebilmek için FETÖ torbasına sokmaya çalıştığı ülkemizde, Doğu Perinçek Odatv’nin FETÖ’ye alet olduğunu iddia etti.

Ulusal Kanal’da canlı yayında hedefine Odatv’yi yerleştiren Doğu Perinçek, Odatv’den “Fitne ve fesat merkezi” olarak bahsederek Odatv’nin “Cumhuriyeti ve vatanı savunmadığını” ve “FETÖ’ye alet olduğunu” iddia etti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in bu açıklamalarından sonra ise Odatv bir açıklama kaleme aldı.

Odatv’nin açıklaması şu şekilde:

“Doğu Perinçek’in Odatv’ye yönelttiği sözlerin videosunu, tüm metniyle birlikte paylaşacağız. Yönelttiği ağır suçlamalara tek tek yanıt vermeyi ise zul sayıyoruz. Odatv’nin 10 yıllık arşivi de, Odatv Davası’nda yapılan savunmalar da, onlarca panelde ve yayın organında yaptığımız açıklamalar da ortada. Herkes gibi Doğu Perinçek de bakıp tekrar okuyabilir. Ancak hatırlatmasak olmaz…

Biz Odatv’yi kurarken sadece gerçeklerin peşinden koşacağımıza dair okurumuza söz verdik. Borchert’in ‘Gerçek kasabanın fahişesine benzer. Onu herkes tanır ama yine de sokakta karşılaşmaktan utanç duyar.’ sözündeki kasaba sakini olmadık, gerçeği Türkiye’ye anlatmayı dert bildik.

‘Ergenekon savcılarıyla işbirliği özleminde olan’ Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı gibi olmayı değil, Ergenekon savcılarının işbirliklerini deşifre etmeyi tercih ettik. Uzun uzun anlatmaya gerek yok, neden Silivri Cezaevi’nde esir edildiğimizi milyonlarca okurumuz biliyor.

Ve dahası…

Evet, Odatv’de 15 Temmuz darbesinin geleceğini, TSK’da FETÖ yapılanmasının bugünkü durumunu ve mevcut komuta kademesinin bilinçli ‘sessizliğini’ yazdığımızda Doğu Perinçek bizi eleştiriyordu Aydınlık’taki köşesinden: ‘PKK Türk askerine el bombasıyla saldırıyor, Odatv de dil bombasıyla saldırıyor!’ TSK içinde FETÖ yapılanmasının tasfiyesine karşı çıkıyor, darbeye kalkışan bazı komutanları ‘kahraman’ ilan ediyordu.

Perinçek’in görmediği F tipi yapılanmayı ise Odatv yazdı.

Öyle ki, darbenin geleceğini bile Odatv 15 Temmuz’dan aylar önce dile getirdi.

Bu noktada öyle net durdu ki, Aydınlık’ta devlet içindeki FETÖ yapılanmasını deşifre ettiği için sansürlenen yazılar Odatv’de yer buldu.

Bu sayede günümüzdeki F tipi askerleri onlar 15 Temmuz gecesi öğrenirken, Odatv tehlikenin farkındaydı.

Kuşkusuz bunu “Ergenekon savcılarıyla işbirliği yapalım” demeyecek cesarete ve onura sahip emekçileri sayesinde yaptı.

Bu cesaret ve onur sayesindedir ki, Silivri Cezaevi’nden hiçbir iktidar merkezine yaslanmadan, borçlanmadan çıktı.

Denecek çok şey var.

Ama fazla söze gerek yok.

Arşiv hem namustur, hem de kader.”

 

Odatv yazarlarından Barış Zeren ise sosyal medya hesabından Odatv’nin açıklamasını paylaşarak şunları ekledi:

“Söylediği her şey o kadar yalan ve uydurma ki hezeyana dönmüş. Bu kadarı artık gülünç gerçekten. Herhalde altından zeminin kaydığını hissediyor. Ne zaman böyle hissetse etrafına müthiş irrasyonel, ölçüsüz, ahlak dışı saldırılara başlar. Bu, şahsı için bir ayakta kalma taktiği. Siyasi yaşamının “fitne ve fesatla” anılmasının nedeni de bu. Yakında çıkıp dolaylı olarak özür dileyecek, ahlakı bu kadardır.”

Doğu Perinçek’in Odatv’yi karalamasının ardından Yeni Akit Gazetesi de Perinçek’in yalanlarını hemen haberleştirdi.