Doğan Holding'ten "kaçakçılık" açıklaması

Doğan Grubu adına yapılan açıklamada, "Hukuku bu şekilde zorlamak, ne yazık ki toplumda adalet duygusuna güveni sarsmaktadır" denildi.

Doğan Holding'ten

Bugün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Petrol Ofisi’nde (POAŞ) 2001-2008 yılları arasında akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmanın tamamlandığı ortaya çıkmış, aralarında Aydın Doğan’ın da bulunduğu 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği belirtilmişti. Söz konusu akaryakıt kaçakçılığı haberleriyle ilgili Doğan Holding’den açıklama geldi.

Doğan Grubu adına Kurumsal İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahter Kutadgu imzasıyla yapılan açıklamada, “Bu iddianame, ülkemizde hukuk kavramının nasıl aşındığını göstermesi bakımından ibretle okunması gereken bir belge olarak adalet tarihimize geçecektir. Hukuku bu şekilde zorlamak, ne yazık ki toplumda adalet duygusuna güveni sarsmaktadır” denildi.

“İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adem Meral tarafından hazırlanan ve henüz mahkemeye intikal etmeden ve tarafımıza bildirilmeden belirli medya kuruluşlarına soruşturmanın gizliliğini ihlal edecek şekilde servis edildiği anlaşılan sözde “akaryakıt kaçakçılığı” iddianamesi ülkemizdeki hukuk garabetinin yeni bir örneğini teşkil etmektedir” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada söz konusu iddialarının “tamamen hayali ve gerçek dışı” olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Savcılığın iddianamesinde yer alan tüm hususlar, gerek ilgili şahısların soruşturma sırasında verdiği ifadeler gerek Hürriyet Gazetesi’nin 15 Ekim 2015 tarihli sayısında yer alan “Bir Bakışta POAŞ İftiraları ve Gerçekler” başlığı altında yayınlanan kapsamlı araştırma yazısında teker teker ele alınarak cevaplandırılmış ve iddiaların asılsızlığı ortaya konulmuş bulunmaktaydı.

Nitekim, POAŞ veya herhangi bir akaryakıt şirketinin ithal ettiği petrol ürünleri menşeine bakılmaksızın, hangi ülkeden alınırsa alınsın gümrük vergisine tabi değildir. Sadece katma değer vergisi ödenir. Gümrükte ödenen katma değer vergisi nihai vergi değildir. KDV, nihai olarak, POAŞ merkezinde bayilerden tahsil edilmektedir. Bu tahsilattan, gümrükte ödenen KDV indirilir ve fark devlete ödenir. POAŞ bu şekilde tüm katma değer vergilerini ödemiştir. Dolayısıyla, gümrük vergisi ve KDV kaçakçılığı iddiası tamamen hayali ve gerçek dışıdır.

Yüce Yargımızın, bu gerçekleri dikkate alarak adil, hukuka ve vicdana uygun bir karar alacağına olan inancımızı korumaktayız.

Kimse, Türkiye’de hakimlerin bulunduğunu unutmamalıdır” denildi.

http://gazetemanifesto.com/2016/03/17/aydin-doganin-orgut-liderliginden-hapsi-isteniyor/