Doğan Grubu kapılarını Ağaoğlu'na açtı

Ağaoğlu, 7 Ağustos'taki yazısında kendisine "Ali Ağaoğlu adlı uyanık müteahhid",, "Darbe fırsatçısı", "Şehit istismarcısı" gibi sözler söyleyen Ahmet Hakan'a Hürriyet'ten cevap verdi.

Doğan Grubu kapılarını Ağaoğlu'na açtı

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi oynadığı ‘kritik’ rolle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’nin ‘kara gün dostu’ olan Doğan Medyası, bu kez darbe girişimi sonrası boşaltılacağı iddia edilen Levent’teki askeri arazilere ‘göz koyan’ işadamı ve müteahhit Ali Ağaoğlu’nun feryadına yetişti.

Doğan Medya Grubu içerisinde yer alan CNN Türk, 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı FaceTime üzerinden canlı yayına bağlayarak darbenin kırılmasında ‘psikolojik’ bir rol üstlenmişti.

Grubun sahip olduğu diğer önemli marka olan Hürriyet Gazetesi de bugün, Ali Ağaoğlu’nu, Levent’teki arazilerle ilgili talebi nedeniyle eleştiren Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a ‘cevap hakkı’nı kullanması için ‘köşe yazarı’ yaptı.

Ali Ağaoğlu’nun, darbe girişiminde hayatını kaybedenler için ev yapacağını ilan etmesinin ardından Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, “Hemen ve derhal… Bu Ali Ağaoğlu denilen… Darbe fırsatçısına… Şehit istismarcısına… Bir devlet ya da hükümet yetkilisi… ‘Hadi oradan be! Sen anca avucunu yalarsın’ demelidir” demişti.

Ali Ağaoğlu da bugünkü Hürriyet gazetesine tam sayfa ilan vererek Ahmet Hakan’ı eleştirdi. Ağaoğlu’nın tam sayfa Hürriyet’te verdiği ilanının gazetenin sürekli yazarıymış gibi yapılan tasarımı dikkat çekti.

Ahmet Hakan’a yönelik, “Anlaşılıyor ki yine sosyal medyadaki feraset yoksunlarının gazına gelip aynı kervana sen de katılmışsın”, diyen Ali Ağaoğlu, arazi talebinin derbe girişiminde hayatını kaybedenlerin aileleri için istediğini iddia etti.

Ağaoğlu’nun Ahmet Hakan’a sataştığı köşe yazısı görünümlü ilanın tamamı şu şekilde:

“Hey Ahmet Hakan!

Anlaşılıyor ki, yine sosyal medyadaki feraset yoksunlarının gazına gelip aynı kervana sen de katılmışsın.

Köşe yazısı yazdığın gazetedeki haberimi bir daha oku! Orada sadece şehit aileleri için inşa edeceğim konutlara yetecek kadar arsa önerisinde bulunduğumu, başkaca bir talebim olmadığını, adres gösterdiğim yerin konum itibariyle ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü görmesi nedeniyle anlamlı olması yanında burada inşa edilecek anıtsal özellikler taşıyan konutların şehit ailelerine kalıcı ve gelecek garantisi sağlayacağını, söz konusu girişimimle şehit ailelerinin acısını bir nebze olsun hafifletmeye katkı sağlamak dışında bir beklentim olmadığını, olamayacağımı anlayacaksın.

Bu tutumumla, ortaya koyduğun yaklaşımının köşendeki‘Şunları yapan FETÖ’ye hizmet eder’ başlıklı yazındaki‘talkımlar’dan hangilerine uygun düştüğünün takdirini de sana bırakıyorum.

İtiyad haline getirdiğin bana çakıp reytingini yükseltme çabanı anlayış ve tebessümle karşılıyor, sana kızamıyorum…

Benimle ilgili yazdığın haksızlıklarla dolu yazınla ilgili olarak bu açıklamaya köşende yer vermeni bekliyorum.”