Diyarbakır'da Sur'a yürünmesine izin vermeyen polis kitleye saldırdı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağını protesto etmek için yürümek isteyen ve aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu gruba polis tazyikli su ile biber gazı ile saldırdı.

Diyarbakır'da Sur'a yürünmesine izin vermeyen polis kitleye saldırdı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağını protesto etmek için yürümek isteyen ve aralarında Hakların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin de bulunduğu gruba polis tazyikli su ile biber gazı ile saldırdı.

HDP’nin yanı sıra, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve bazı sivil toplum kuruluşları sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan olayları protesto etmek için “Sur’a bir ses de sen ver” sloganıyla bir araya geldi.

Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Park’ındaki İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan kalabalık grup, sloganlarla yürüyerek parkın dışına çıktı. Koşuyolu Caddesi’nde toplanan kalabalık grup, HDP milletvekillerinin konuşmaların ardından yürümeye başladı.

Polisin yürüyüşe izin vermeyeceğini duyurmasından hemen sonra kitleye tazyikli su ve biber gazı ile saldırdı. Şehrin ara sokaklarında göstericiler ile polis arasındaki gerginlik sürüyor.