Diyarbakır'da sokaklar çöp içinde: Valilik'ten çalışanlara "Hiç bir araç çıkmayacak" tehdidi

Diyarbakır'da Kışanak'ın gözaltına alınmasının ardından kentin sokaklarında çöp dağları oluştu.

Diyarbakır'da sokaklar çöp içinde: Valilik'ten çalışanlara

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasının ardından, belediyenin iş araçlarının çalışmasına da valilik tarafından engel olunduğu belirtilirken, sokaklarda da çöp dağları oluştu.

DİHA‘da yer alan habere göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınması ardından belediye binasını ablukaya alan polisler kentte işleyişi fiilen durdurdu. Polisler valilik kararını gerekçe göstererek, belediyeye ait araçların garajlardan çıkmasına izin vermezken, temizlik araçları ve iş makineleri çalışmalarını sürdüremiyor. Makine İkmal Müdürlüğü’ne giden polislerin güvenlikçilere, “Valiliğin talimatı var. Buradan herhangi bir araç dışarı çıkmayacak. Eğer araçlar çıkarsa sorumlusu sizsiniz. Hakkınızda yasal işlem başlatılacak” diye tehditte bulundu.

3 gündür çöp toplanmıyor

İş makinelerine ve çöp toplama araçlarına el konulmasından dolayı 3 gündür kentte çöpler toplanamıyor. Valiliğin el koyduğu araçlardan dolayı halk mağdur olurken, mahallelerde çöpler birikmiş durumda.

Fotoğraflar: DHA

Bugün DBP Bağlar ilçe binası önünde halka konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da konuya değinerek, valiliğin iş makinelerine el koyduğunu ve çalışmalarına izin vermediğini dile getirdi.

Şantiye giriş çıkışları tutuldu

DİHA’nın konuyla ilgili görüştüğü Genel İş Sendikası Eşbaşkanı Salih Doğrul, belediyeye ait kimi şantiyelerde polislerin giriş ve çıkışlarda nöbet tuttuğu ve araçların çıkışına hiçbir gerekçe göstermeksizin izin vermediğini söyledi. Çıkan araçların da izne tabi tutulduğunu ifade eden Doğrul, bundan dolayı çöp araçları dahil iş makinelerinin çalışamadığını söyledi.