Diyarbakır’da her şey yasak, Hizbullah mitingi serbest!

Aylardır çatışmaların sürdüğü Diyarbakır’da hiç bir toplanmaya izin verilmezken, kontrgerilla örgütü Hizbullah'a yakın kuruluşların mitingine hem izin hem de devlet desteği verildi.

Diyarbakır’da her şey yasak, Hizbullah mitingi serbest!

Aylardır çatışmaların sürdüğü Diyarbakır’da hiç bir toplanmaya izin verilmezken, 1990’larda onlarca insanı “Domuz Bağı” ile öldüren kontrgerilla örgütü Hizbullah’a yakın kuruluşların mitingine hem izin hem de devlet desteği verildi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde, Hizbullah’a yakın “Peygamber Sevdalıları Platformu” tarafından “Kutlu Doğum Haftası” kapsamında düzenlenen “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed” konulu etkinliğe il dışından gelenler de katıldı.

Diyarbakır’da “Peygamber Sevdalıları Platformu” tarafından “Kutlu Doğum Haftası” dolayısıyla düzenlenen kutlamada, birçok cinayetin faili olarak bilinen Hizbullah’ın propagandası yapılıyor.

Kadın ve erkeklerin ayrı bölümlere yerleştirildiği alanda, sık sık 1990’lı yıllarda domuz bağıyla onlarca insanı katleden Hizbullah lehine sloganlar atılırken mitinge Hizbullah’ın yasal temsilcisi HÜDA-PAR yönetiminin de tam kadro hazır bulunduğu görüldü.