VİDEO | #Diyarbakır'da büyük patlama: 7 polis hayatını kaybetti, 9'u sivil 27 kişi yaralandı

Diyarbakır’da, Şanlıurfa karayolu üzerindeki otogar yakınlarında patlama ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

VİDEO | #Diyarbakır'da büyük patlama: 7 polis hayatını kaybetti, 9'u sivil 27 kişi yaralandı

Diyarbakır’da, Şanlıurfa karayolu üzerindeki otogar yakınlarında saat 17.00 sularında bombalı araçla düzenlenen saldırı nedeniyle patlama meydana geldi. Patlama sonrası çatışma yaşandığı belirtiliyor.

Diyarbakır’a başka illerden takviye olarak gelen polisleri taşıyan Çevik Kuvvet’e ait zırhlı midibüs, Evrim Alataş Caddesi üzerinde kavşağı döndüğü sırada, yol kenarına park edilen bomba yüklü araç uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Saldırıda 7 polisin hayatını kaybettiği ve 27 kişinin de yaralandığı bildirildi. Yaralananların arasında araçtaki diğer 14 polis ile çevredeki 9 yurttaş bulunuyor. Yaralan polislerden ise 3’ünün durumunun ağır olduğu söyleniyordu.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan ilk açıklamada, sivil ve polis olmak üzere 14 kişinin yaralandığını bildirilmişti. PKK’ye yakın kaynaklar ise 30 polisin hayatını kaybettiğini ileri sürüyor.

Görgü tanıkları ve yerel kaynaklar, polisleri taşıyan otobüsün geçişi esnasında patlama meydana geldiğini belirtirken, olay yeri polisler tarafından kapatıldı. Olay yeri etrafından toplanan halka da polisler ateş açtı. Halk oradan uzaklaştırılırken, kimsenin geçişine izin verilmiyor.

Olay, Diyarbakır Şanlıurfa yolu Hamravat ve Gökkuşağı sitelerinin arasında bulunan caddede meydana geldi. Buradan geçen polis aracının geçişi sırasında patlama yaşandı. Patlamada, aracın içerisinde bulunan polis ve çevredeki vatandaşlar yaralandı.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans istendi. Yaralı polisler, Diyarbakır Asker Hastanesi’ne, siviller ise çeşitli hastanelere kaldırıldı. Halen yaralıların olduğu bölgeye takviye ambulanslar çağrıldı.

Sosyal medyada kullanıcılar patlamanın ardından, caddeye uzak evlerin bile camlarının kırıldığını aktardı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın operasyonlarla yerle bir olan Sur’a giderek incelemelerde bulunacaktı. Patlama Davutoğlu’nun ziyaretinden önce yaşandı. Davutoğlu’nun programında bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmiyor. Patlamaya ilşkin Başbakanlık’tan açıklama yapılması bekleniyor.

https://www.youtube.com/watch?v=scM9BUKpiCY