Diyarbakır'da askeri uçak düştü

Diyarbakır'da eğitim uçuşu yapan F-16 tipi bir savaş uçağının düştüğü öğrenildi.

Diyarbakır'da askeri uçak düştü

Diyarbakır’da eğitim uçuşu yapan F-16 tipi bir savaş uçağının düştüğü öğrenildi.

Diyarbakır Havalimanı yakınlarında ‘askeri uçağın düştüğü’ ihbarı üzerine bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi. Eğitim amacıyla havalanan bir F-16’nın düştüğü, pilotun uçaktan atlayarak sağ olarak kurtulduğu bildiriliyor.

F-16 düştüğü ihbarı üzerine eski Mardin Yolu, Çarıklı mevkiine sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Uçağın inişe geçtiği sırada düştüğü, pilot üsteğmenin atlayarak sağ kurtulduğu bilgileri öğrenildi.

“Saldırı sonucu düşürüldü”

Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada, “12.12.2016 günü saat 19.32 sıralarında ilimiz Mardin yolu Çarıklı Tavşantepe mevkiinde jandarma bölgesinde F-16 uçağımızın düştüğü tespit edilmiş, uçak pilotunun sağ ve sağlık durumunun iyi olduğu ve paraşütle atlayarak kurtulduğu, yapılan mülakatta uçağın saldırı sonucu düşürüldüğünü beyan etmiş” denildi.

TSK’dan açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada da, uçağın düşüşünün henüz bilinemeyen bir sebeple gerçekleştiği belirtildi. Açıklamada  “Türk Hava Kuvvetlerine ait bir adet F-16 tipi savaş uçağı, 12 Aralık 2016 günü saat 19.30 sularında eğitim uçuşu dönüşünde piste iniş için yaklaşırken, Diyarbakır Hava Meydanına yaklaşık 1,5-2 Mil mesafede iken henüz bilinmeyen bir sebepten düşmüştür. Pilot olaydan yara almadan kurtulmuş olup sağlık durumu iyidir. Kaza nedeninin belirlenmesi maksadıyla inceleme başlatılmıştır.” ifadelerine yer verildi.