Diyanet'ten yeni fetva: Bir elimde cımbız, bir elimde ayna, umurumda mı dünya

“Kadınların kaşlarını almaları caiz midir?” sorusuna görüş bildiren Diyanet, “Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır. Ama psikolojini bozacak kadar kötüyse aldırabilirsin” dedi. “Bunlardan hareketle islam alimleri, herhangi bir zaruret bulunmadıkça kaşların alınmasının caiz olmadığını belirtmişlerdir. Ancak psikolojik rahatsızlığa sebep olacak ölçüde anormalliğin söz konusu olması halinde kadının kaşlarını uygun hale getirmesinde yüz veya dudak üstü... View Article

Diyanet'ten yeni fetva: Bir elimde cımbız, bir elimde ayna, umurumda mı dünya

“Kadınların kaşlarını almaları caiz midir?” sorusuna görüş bildiren Diyanet, “Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır. Ama psikolojini bozacak kadar kötüyse aldırabilirsin” dedi.

“Bunlardan hareketle islam alimleri, herhangi bir zaruret bulunmadıkça kaşların alınmasının caiz olmadığını belirtmişlerdir. Ancak psikolojik rahatsızlığa sebep olacak ölçüde anormalliğin söz konusu olması halinde kadının kaşlarını uygun hale getirmesinde yüz veya dudak üstü kıllarını almasında dinen sakınca yoktur.”  denilen fetvayla Diyanet, baba kız skandalından sonra yeni ilginç bir görüşe imza attı.

Baba kızına şehvet duyarsa fetvası

Geçtiğimiz ay Din İşleri Yüksek Kurulu’nun internet üzerinden vatandaşlara dini konularda hizmet verdiği Dini Bilgilendirme Platformu’na yöneltilen bir soruya verilen cevap kamuyonunun gündemine oturmuştu. Platforma “Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikâhını düşürür mü?” diye sorulmuş, Diyanetin Fetva birimi de bu soruyu dini açıdan “babalar, kendi öz kızlarına şehvetle bakabilirler” diye cevaplamıştı.

“Nişanlılar elele tutuşmasın”

Yine Diyanet, “nişanlılık döneminde gençler baş başa kalmasın, el ele tutuşmasın” fetvası yayınlamış, evlenme hazırlıkları yapan nişanlı çiftleri el ele tutuşmaması ve baş başa kalmaması konusunda uyarmıştı.

Alevilerle evlilik fetvası

Diyanet’in en çok tartışma yaratan fetvalarından biri de “Alevilerle evlilik caiz mi” sorusuna verdiği yanıttı. Diyanet soruyu “Müslüman olanla evlenilir, Müslüman olmayanla evlenilmez” olarak yanıtlamıştı.