Diyanet'in sapkın fetvalarına destek, Diyanet-Sen: Doğru yoldayız!

Resmi internet sitesi üzerinden skandal "Babanın şehvetle kızını öpmesi ya da şehvetle ona sarılmasının nikâha bir etkisi yoktur" fetvasını veren Diyanet'e sahip çıkmak isteyen bir grup eylem yaptı.

Diyanet'in sapkın fetvalarına destek, Diyanet-Sen: Doğru yoldayız!

Resmi internet sitesi üzerinden skandal “Babanın şehvetle kızını öpmesi ya da şehvetle ona sarılmasının nikâha bir etkisi yoktur” fetvasını veren Diyanet’e sahip çıkmak isteyen bir grup eylem yaptı.Cumhuriyet’te yer alan habere göre ‘Aleviler ile evlenilmez’, ‘nişanlıyken el ele tutuşmayın’ ve son olarak ‘Babanın şehvetle kızını öpmesi ya da şehvetle ona sarılmasının nikâha bir etkisi yoktur’ şeklinde skandal fetvalarıyla Türkiye’nin gündemine oturan Diyanet İşleri Başkanlığı’na destek içi toplanan Memur-Sen ve Diyanet-Sen üyesi bir grup, ‘İslam ümmetsiz, Türkiye Diyanetsiz olmaz’, ‘Diyanetime dokunma’, yazılı dövizler taşındı. Gruptakiler, ‘Başkan eğilme, Diyanet seninle’, ‘Ey millet Diyanete sahip çık’ sloganlarıyla eylem yaptı.

Eminönü’deki Yeni Camii önünde toplanan grup, halktan diyanete sahip çıkmalarını istedi.

Eylemde grup adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Diyanete dair saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun ön yargılı insanlar olarak niteliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmeler, topluma [Haber görseli]Başkanlığın (DİB) görüşü olarak takdim edilemez. Bazı çevrelerin konuyu defalarca Başkanlığın görüşü olarak takdim etmesi hiçbir ahlaki değerle ve duyarlılıkla ilişkilendirilmez. Bugün Diyanet’e yapılan bu saldırılar bize doğru yolda olduğumuzu hedeften sapmadan İslam ve iman hakikatleri yolunda ilerlediğimizi kanıtlamıştır. Unutmayın siz doğru iseniz şer odakları her zaman saldıracaklardır. Türlü kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve onun başkanına yönelik yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyasını görüyor, yapılan saldırılar karşısında Diyanet alanında etkili ve yetkili sendika Diyanet-Sen olarak ‘Diyanetime Dokunma, Diyanetine Sahip Çık’ diyoruz.”

Eyleme katılan Memur-Sen İstanbul İş Başkanı Durali Baki, “Diyanet’e yönelik eleştirileri, Diyanet İşleri nezdinde Türkiye’yi itibarsızlaştırma ve dış ülkelere karşı zayıf düşürme, Diyanet üzerinden Türkiye’yi itibarsızlaştırma operasyonları olarak görüyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt dışına yaptığı gezilerden sonra bu tür olayların cereyan etmesini de yadırgıyoruz. Sonuçta Diyanet İşleri Başkanlığı verilen bir görev yerine getirmiştir. Yapılan saldırıları kınıyoruz.” dedi.

Diyanet-Sen üyesi Orhan Tekin ise “Günümüzde Diyanet’e haksızca yapılan saldırılar, bizleri üzmekte. Çünkü bu sadece belli bir coğrafyayı değil, dünya coğrafyasını İslam coğrafyasını ilgilendiren bir durumdur. Dolayısıyla buraya yapılan haksızlık bütün İslam coğrafyasına yapılmış demektir.” şeklinde konuştu.

http://gazetemanifesto.com/2016/01/08/yine-diyanet-yine-fetva-oz-kizin-haram-degildir/

http://gazetemanifesto.com/2016/01/09/inananlar-ve-inanmayanlar-diyanetten-uzak-durunuz/