Diyanet parasını harcayacak yer bulamıyor

12 bakanlığı geride bırakan bütçeye sahip Diyanet İşleri Başkanlığı yeni bir 'gider kalemi' keşfetti.

Diyanet parasını harcayacak yer bulamıyor

12 bakanlığı geride bırakan bütçesine karşın her yıl aldığı ek ödeneklerle dev bir harcama olanağına sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni bir ‘gider kalemi’ buldu.

Buna göre başkanlık, Kayseri’deki bir camide avize düşmesinin ardından yurt genelinde avizelerin montajı ve yenilenmesi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığınca çalışma başlattı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri’de 26 Ağustos’ta camideki avizenin cemaatin üzerine düşmesi sonucu yaralananların olduğunu anımsatarak, “Bu olay oldukça üzücü bir olaydı. Özellikle camide böyle bir şeyin yaşanması bizleri çok üzmüştür.” diye konuştu.

“Tüm camilerimizde kapsamlı çalışmalara başlandı”

Kayseri’de yaşanan olayın avizeler üzerinde bir çalışma yapılmasına aracı olduğunu dile getiren Ünal, şu değerlendirmede bulundu:

“Kayseri’de yaşanan bu durum ders alınması bir durumdur. Bu noktada gerekli önlemlerin alınması için çalışma başlattık. Mevcut yapıların mutlaka elden geçirilmesi gerekiyor. Tüm camilerimizde kapsamlı çalışmalara başlandı. Avizeler depreme dayanıklı mı ya da sağlam montaj edilmiş mi, bu yönde çalışmalar yapılmaktadır.”

Yeni bir rant kapısı mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Nisan 2016 tarihli istatistiklerine göre, Türkiye genelinde 84.684 cami bulunuyor. Yenilenme ve onarım çalışmaları kapsamına alınacak cami avizelerinin sayısıyla ilgili Başkanlık’tan henüz herhangi bir açıklama yapılmazken, çalışma projesiyle birlikte akıllarda “yeni bir rant kapısı mı açıldı?” sorusu oluştu.