Diyanet İşleri Başkanı'ndan küstah benzetme

Diyanet Aylık Dergi'nin 301. sayısında, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez'in, IŞİD üzerine bir söyleşisi yer aldı. IŞİD'i ve eylemlerini eleştiren Mehmet Görmez,İslamın radikalleşmediğini, radikalliğin İslamlaştığını öne sürerek IŞİD'i, 60-70'lerin sol hareketlerine benzetti.

Diyanet İşleri Başkanı'ndan küstah benzetme

Diyanet Aylık Dergi’nin 301. sayısında, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez’in, IŞİD üzerine bir söyleşisi yer aldı. IŞİD’i ve eylemlerini eleştiren Mehmet Görmez,İslamın radikalleşmediğini, radikalliğin İslamlaştığını öne sürerek IŞİD’i, 60-70’lerin sol hareketlerine benzetti.

Dünyadaki radikal muhalefet hareketlerinin İslamın selefi yorumlarından meşruiyet arayışı içinde olduğunu iddia eden Görmez, IŞİD’e yönelen kişiler ile 60-70’li yılların sol devrimcileri ile karşılaştırmada bulundu. Görmez, “Altmışlı, yetmişli yıllarda nasıl ki öfke dolu radikal isyan hareketleri kendilerini sol devrimci ideoloji ile özdeşleştirdiler ise bugün de radikal isyan hareketleri, neoselefilik akımı altında özellikle İslam’ın cihat anlayışını yanlış anlayıp yorumlayarak her türlü şiddet ve vahşete meşruiyet bulmaya kalkışıyorlar” şeklinde konuştu.

Diyanet Aylık Dergi’nin 301. sayısında, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez’in, IŞİD üzerine bir söyleşisi yer aldı. Görmez, IŞİD’e katılanların profilini üç grupta açıklamaya çalıştı. Bunların savaş bölgelerinde şiddetin gölgesinde yaşayan gençler, Avrupa’da dışlanmış Müslüman gençler ile İslam dinini seçerek, onu da kimlik bunalımı yaşayan Müslümanlardan öğrenenler olduğunu ileri sürdü. Görmez, bu kişilerin İslamı, “kültürsüzleşmeye en yatkın yorum biçimi olan ve uçlarda yer alan” dini akımlardan beslendiğini anlattı.