Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: PYD Fırat'ın doğusuna geçmezse gerekeni yaparız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cerablus'a düzenlenen harekata yönelik açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: PYD Fırat'ın doğusuna geçmezse gerekeni yaparız

Cerablus’a düzenlenen harekata yönelik açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu “(PYD) lideri Salih Müslim niye rahatsız? Amacı DAEŞ’le mücadele olsa, karşı çıkmaz destek verir. PYD güçleri bir an önce Fırat’ın doğusuna geçmelidir. Yoksa gerekeni yaparız” dedi.

Çavuşloğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

(PYD lideri) Salih Müslim niye rahatsız? Amacı DAEŞ’le mücadele olsa, karşı çıkmaz destek verir. PYD güçleri bir an önce Fırat’ın doğusuna geçmelidir. Yoksa gerekeni yaparız.
ÖSO, Suriye’ye girdi.

Putin gelmiyor

(Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dostluk maçı için Türkiye’ye geleceği iddialarına yönelik) Şu an böyle bir şey yok. Fakat olsa iyi olur

‘Başından beri ABD’yle planladık’

“Biz başından beri bunu planladık. ABD ile planladık. ABD HIMARS’ları getirecekti maalesef henüz gelmedi ama şu andaki operasyonda bir taraftan bizim tanklarımız aynı şekilde diğer tüm elimizdeki imkanlarla bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Özgür Suriye Ordusu da buraya girdi. Tanklarımız da bu geçişleri garanti altına almak için şu anda gerekeni yapıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin faaliyetleri planlandığı gibi şu anda aksamadan devam ediyor. Hava desteği ile ilgili de koalisyonla birlikte çalışıyoruz”