Dindar nesilde bugün: Camilere çocuk oyun alanı!

Camileri AKP'nin siyasi amaçlarına alet etmekten vazgeçmeyen Diyanet'ten yine skandal

Dindar nesilde bugün: Camilere çocuk oyun alanı!

Camileri ibadet alanı dışında herşey için kullanan AKP ve Mercedesli Başkanı Görmez’in himayesinde skandallarla anılan Diyanet İşleri Başkanlığı, yine bir skandala imza attı.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in “Camiler sadece namaz kılma mekânı değil, sosyal ve kültürel paylaşım alanları olmalıdır. Camiye gelen çocuklar ister oynasın, ister koşuştursun. Onların hafızasında kötü iz bırakan müdahale kabul edilemez” sözlerinin ardından Samsun Bafra’da deneme amacıyla 6 camide çocuk oyun odaları oluşturuldu.

Çocukları ve annelerini camilere “ısındırma” amacıyla bu uygulamanın yapıldığını ifade eden yetkililer, bu uygulamanın 81 ile yayılacağını ve kadınlar bölümünde oluşturulan oyun alanlarında çocuklar için çeşitli oyuncakların yer alacağını, uzman eğitimcilerin aynı zamanda çocuklara dini eğitim de vereceğini ifade ettiler.

Dini hayatın her alanına sokmaya niyetli olan antilaik kafa, “dindar nesil” uygulamalarına hız vererek arttırırken, Türkiye’nin dört bir tarafından liseliler de ayağa kalkmaya ve “artık yeter” demeye devam ediyor.

http://gazetemanifesto.com/2016/06/04/istanbul-erkek-lisesinde-bakanin-mudurune-protesto/

http://gazetemanifesto.com/2016/06/05/galatasaray-lisesi-de-ayaklandi-hicbir-padisaha-kolelik-yapmamis-mudur-araniyor/

http://gazetemanifesto.com/2016/06/17/mustafa-kemalin-kurdugu-okuldan-ayaga-kalkan-liselere-destek/