Din öğretmeninden öğrencilere "Aranızda kimler Alevi?" sorusu

Ankara Beytepe Ortaokulu'nda bir din öğretmeninin, öğrencilere "Aranızda kimler Alevi" sorusunu yönelttiği iddia edildi.

Din öğretmeninden öğrencilere

Ankara Beytepe Ortaokulu’nda bir din öğretmeninin, öğrencilere “Aranızda kimler Alevi” sorusunu yönelttiği iddia edildi.

Gerçekgündem‘in haberine göre, iddiaları Meclis’e taşıyan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, skandal olayın ardından çocukların ve Alevi inançlı ailelerinin büyük rahatsızlık yaşadığını ifade etti. Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı’na yanıtlaması istemiyle yönelttiği önergesinde, “Okullarda yaşanan benzer nitelikteki olaylar dikkate alındığında öğretmenlerin Alevi kimlikli öğrencilere yönelik bu davranışları planlı ve sistematik bir çalışmanın veya korku iklimi oluşturma anlayışının bir ürünü müdür?” sorusunu yöneltti.

Söz konusu iddiayla ilgili bir soruşturma başlatılmasının düşünülüp düşünülmediğini soran Yılmaz, önergesinde şu sorulara yer verdi:

-Eğer söz konusu öğretmen hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmayacaksa bunun gerekçesi nedir?

-Söz konusu öğretmen hangi gerekçeyle derste öğrencilere Alevi olup olmadıklarını sormuştur? Bakanlık olarak öğretmenin bu davranışını ders müfredatına uygun buluyor musunuz? Bu soruyla edinilecek bilginin eğitim ve öğretimde hangi amaçla kullanılması düşünülmektedir?

-Son yıllarda okullarda yaşanan benzer nitelikteki olaylar dikkate alındığında öğretmenlerin Alevi kimlikli öğrencilere yönelik bu davranışları planlı ve sistematik bir çalışmanın veya korku iklimi oluşturma anlayışının bir ürünü müdür?

-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri derslerinde öğrencilerine din ve vicdan özgürlüğünü anlatmakta mıdır? Eğitim müfredatında buna yönelik bir başlık bulunmakta mıdır? Yoksa bu çerçevede bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?”