Dilipak bulutların üzerinde: 28 Şubat tartışmaları "Gezicileri" korkuttu

Abdurrahman Dilipak'ın klavye başına oturmadan önce neler yaptığı ve hangi akıl yürütmelerle yazılarını yazdığı ise merak edilmeye devam ediliyor.

Dilipak bulutların üzerinde: 28 Şubat tartışmaları

Yandaş gazetelerden Yeni Akit’in gerici yazarı Abdurrahman Dilipak, “Dikkat Dikkat!” başlıklı bugünkü köşe yazısında önümüzdeki süreçte önemli olayların yaşanabileceğini söyleyip bir yandan tehditler savururken bir yandan da akıllara zarar bir olay örgüsüyle “Türkiye topyekûn bir saldırı ile karşı karşıya” teması üzerinden ne kadar saçmalanabileceğinin cevabını verdi.

Dilipak, “yerli ve yabancı Gezi bileşenleri üzerinden üniversite ve büyükşehirlerde yeni bir eylem hazırlığı içindeler ama özellikle 28 Şubat tartışmaları onların umudunu tüketti” diye bir senaryo uydururken, Can Dündar ve Erdem Gül’e tehditler savurarak “Can ve arkadaşının cezaevinden çıkması onlar için yeni talihsizliklerin başlangıcı olabilir. En azından her an yeniden tutuklanabilirler” diye yazarak tutuklanmalarından öte ne gibi bir talihsizlik yaşayabilecekleri konusunda merak uyandırdı.

Dilipak yazısında, bölgede ve Türkiye’de sürecin hızlanacağını ve PKK’ye dönük yeni operasyonlar geleceği iddialarını ortaya atıp, İran, Irak ve Suriye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ileri sürdü.

Buradan sözü bir anda “paralel yapı”ya getiren Dilipak “Can ve arkadaşının cezaevinden çıkması onlar için yeni talihsizliklerin başlangıcı olabilir. En azından her an yeniden tutuklanabilirler. Yeni bilgi ve belgelerle daha ağır suçlamalara muhatap olabilirler.” derken, yine akıllara zarar bir sıçramayla 28 Şubat davasının savsaklandığını ileri sürüp “Haber vereyim, gelecek sene 20. yıl, çok daha etkili şekilde gündem olacak.. Böyle giderse 25. yıl daha kapsamlı programlarla anmaya vesile olacak. Dava böyle devam edecek olursa, hemen bir karar verilse bile temyiz aşaması ile birlikte gelecek sene de yine gündemde olacaktır, o zaman yargı da bu tartışmaların hedefinde olacaktır.” diyerek mahkemeyi de tehdit etti.

Abdurrahman Dilipak, AKP’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yeni bir operasyon ihtimali varmış imasında bulunduğu yazısında şimdiden bu operasyona karşı önlem almaya çalışarak, “Bakarsınız bugünlerde İstanbul, Ankara gibi şehirlerde paralel yapının emniyet içindeki, yargıdaki uyuyan hücreleri harekete geçip, 17 Aralık misali, AKP’ye ve Cumhurbaşkanının yakın çevresinden bir takım isimlere, bazı STK’lar, kanaat önderleri, medya, bürokrat ve siyaset adamlarına, belediye ve çalışanlarına, belediye şirketlerine, bazı STK’lara, iş yapanlara operasyon düzenlemişler. İhbar mektupları, ses kayıtları, görüntüler, düzenlenmiş belgeler, paralel yapı için bunlar zor işler değil. Arkada MOSSAD, CIA gibi destekleriniz varsa sorun değil. Bakarsınız bir hacker grubu bunları internetten yayınlamış.” diye yazdı.

Canlı bombalar, bomba yüklü araçlar konusunda da uyarılarda bulunmayı ihmal etmeyen Yeni Akit yazarı, sözü PYD karşısında “müttefikler ve NATO’ya” getirerek, bu durumun “batılıların gerçek yüzlerini görmek ve milli çözümler için elimizi çabuk tutmak için ciddi bir fırsat” oluşturduğunu ileri sürüp son dönemde AKP’lilerin pek sevdiği şekilde “millicilik” yapmayı da unutmadı.

“Dikkat, süreç hızlanıyor. Daha sabırlı, daha dikkatli, daha akıllı olmak zorundayız.. Bütün olumsuzluklara rağmen, düşmanlarımız çok daha kötü durumda. Bizim için gelecek günler geçen günleri aratmayacak, ama onlar için gelecek günler geçen günleri aratacak. Gelişmeler doğru yönde ileri doğru.” diye yazısını bitiren Abdurrahman Dilipak’ın klavye başına oturmadan önce neler yaptığı ve hangi akıl yürütmelerle yazılarını yazdığı ise merak edilmeye devam ediliyor.