Dilek Doğan'ın davası polis saldırısıyla başladı

Evine yapılan baskın sırasında polis kurşunuyla öldürülen 25 yaşındaki Dilek Doğan'ın katledilmesine ilişkin açılan davanın duruşması Çağlayan Adliyesi'nde bugün görülüyor.

Dilek Doğan'ın davası polis saldırısıyla başladı

Evine yapılan baskın sırasında polis kurşunuyla öldürülen 25 yaşındaki Dilek Doğan’ın katledilmesine ilişkin açılan davanın duruşması Çağlayan Adliyesi’nde bugün görülüyor.

Dilek Doğan davası öncesinde Çağlayan Adliyesi’nde toplanan gruplar duruşma salonuna alınmadı. Dilek Doğan’ın ailesi duruşma salonuna geldi. Duruşma başlamadan Çağlayan Adliyesi önünde arbede yaşandığı ve Dilek Doğan’ın ağabeyi Emrah Doğan ve Tuncer Gümüş’ün gözaltına alındığı öğrenildi.

 Ağabey Emrah Doğan serbest bırakıldı

Duruşma öncesi Çağlayan Adliyesi önünde yaşanan arbede gözaltına alınan Dilek Doğan’ın ağabeyi Emrah Doğan daha sonra serbest bırakıldı. İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi’nde 18 Ekim’de düzenlenen operasyonda polis tarafından vurulan Dilek Doğan, vurulduktan tam bir hafta sonra 25 Ekim’de tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırması Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Doğan’ın ölüm haberini, medyadan öğrenen Doğan Ailesi, kızlarını öldüren kurşunların polis Y.M.’nin silahından çıktığının raporlarla kanıtlanmasının ardından Y.M.’nin tutuklanmamasına ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde görülecek ilk duruşma için Doğan Ailesi davanın görüleceği Çağlayan Adliyesi’ne geldi. Dilek Doğan’ın ailesine destek için Berkin Elvan annesi Gülsüm ile Babası Sami Elvan ve CHP Milletvekilleri Hilmi Yarayıcı, Ali Haydar Hakverdi de adliyeye geldiler.