#DilekDoğan davasının ikinci duruşması görülüyor

Sarıyer'deki evinde polis silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Dilek Doğan davasının 2'nci duruşması görülmeye başlandı.

#DilekDoğan davasının ikinci duruşması görülüyor

Sarıyer’deki evinde polis silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Dilek Doğan davasının 2’nci duruşması görülmeye başlandı. Mahkeme, güvenlik gerekçesiyle duruşmanın kapalı yapılmasına ve salonun boşaltılmasına karar vererek duruşmaya ara verdi.

Duruşma için adliye içi ve dışında çok sayıda polis görevlendirilirken, polis ve çevik kuvvet araçlarının konuşlandırıldığı adliye önündeki meydan ise bariyerlerle kapatıldı.

Doğan ailesinin avukatı Cemal Yücel, telsiz kayıtlarını hatırlattı, “45 dakika ambulans beklenmiş. Yani adeta Dilek’in ölmesi beklenmiş. Ailesi adeta çırpınarak, polislerle dövüşerek Dilek’i hastaneye yetiştirmeye çalışmış” dedi.

‘Polis niye kaçmasın’

Mahkemelerin polis yargılamalarında açıkça taraf tuttuğunun altını çizen Yücel, “Savcı geçen celse, sanığın kaçma şüphesi olmadığını söyleyerek, tutuksuz yargılama talep etmiş ve mahkeme bu yönde karar vermişti. Buna nasıl kanaat getirilmiş, bilemiyoruz, anlayamadık. Cinayetle yargılanan bir polis neden kaçmasın. Polis olduğu için diyorsanız, bu ülkede hakimlerin, savcıların bile kaçtığını gördük. Zekeriya Öz’ler sınır kapılarında kameralara poz vererek kaçmadı mı? Bu polis niye kaçmasın” diye konuştu.

“Dilek’in ölmesi beklenmiş”

Avukat Cemal Yücel, “Telsiz kayıtlarına göre 45 dakika ambulans beklenmiş. Yani adeta Dilek’in ölmesi beklenmiş. Dilek’in  ailesi adeta çırpınarak, polislerle dövüşerek Dilek’i hastaneye yetistirmeye çalışmiş” dedi.

Dilek Doğan’ın annesi: Bizim suçumuz aydın olmak, devrimci olmak

Anne Aysel Doğan, mahkemenin sürekli sanık polisi koruduğunu gözlemlediklerini söyledi. “Sanki çocuğumuzu biz öldürmüşüz gibi davranıyorlar. Düşünüyorum taşınıyorum biz mi öldürdük diye” diyerek yaşadığı acıyı ve ikilemleri anlatan Doğan, olay gecesine ait polis kamerası görüntülerini hatırlatarak, “Sanık polis Y.M, ‘kargaşa çıktı oldu’ diyor. Görüntüleri izleyen herkes anlar, orada öyle bir görüntü yok” dedi.

Doğan, “Bizim suçumuz aydın olmak, devrimci olmak. Anne olmadıklarından anlamıyorlar, bilmiyorlar. O’na sanki bir yavruyu öldürmemişler gibi davranıyorlar. Bize de suçlu gibi davranıyorlar. Belki o adam tutuklanırsa biraz adalet sağlanmış olur, ancak bu mahkemelerin o adamı tutuklayacağı yok. Hakim bana dalga geçer gibi bakıyor. Ben o hakime ne diyeyim” diye konuştu.

Ailenin avukatı başından beri davanın “kasten öldürme” suçundan görülmesi gerektiğini savunuyor.