Dikili’de isyan, spor salonu ateşe verildi

​İzmir’in Dikili İlçesi’nde, serbest bırakılmayınca isyan çıkaran 300 kadar sığınmacı, tutuldukları spor salonun camları ve kapısını kırıp, kendilerine dağıtılan battaniyeleri ateşe verdi.

Dikili’de isyan, spor salonu ateşe verildi
​İzmir’in Dikili İlçesi’nde, serbest bırakılmayınca isyan çıkaran 300 kadar mülteci, tutuldukları spor salonun camları ve kapısını kırıp, kendilerine dağıtılan battaniyeleri ateşe verdi.
dikili2

Polis, son anda salondaki mültecileri tahliye ederken, dumanan etkilenen 7 yaşındaki Suriyeli bir kız çocuğu hastaneye kaldırıldı. Polis, alevleri yangın tüpleriyle söndürüp, dumanı tahliye ettikten sonra, mülteciler tekrar salona alındı.

Dikili’de, dün jandarma ve sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye ve Afganistanlı yaklaşık 300 mülteci, SemihTınay Anadolu Lisesi bahçesindeki Seniha Tınay Çok Amaçlı Spor Salonu’na getirildi. Gece boyunca salonda tutulan mülteciler, bir an önce serbest bırakılmayı istedi. Ancak, işlemleri devam ettiği için bırakılmayan mültecilere, insani yardım yapıldı.