Die Tageszeitung: Dokunulmazlığın kaldırılması Türkiye'ye şiddet, kan ve ölüm getirir

Hakkında fezleke olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili TBMM Genel Kurulu’nda yapılan görüşmeler dünya basınının da gündeminde.

Die Tageszeitung: Dokunulmazlığın kaldırılması Türkiye'ye şiddet, kan ve ölüm getirir

Hakkında fezleke olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili TBMM Genel Kurulu’nda yapılan görüşmeler dünya basınında yer etmeye devam ediyor.

Almanya’da yayımlanan Die Tageszeitung’da yer alan yorumda HDP milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasının Türkiye’ye daha fazla şiddet, kan ve ölüm getireceği belirtiliyor:

“Dokunulmazlık düzenlemesi tüm partilerin milletvekilleri için geçerli ama bu sadece işin dekoru. Mesele, 59 HDP milletvekilinden 49’u dokunulmazlıkların kaldırılması. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eğer bunun üstesinden gelebilirse, bu tarihsel bir dönüm noktası olacak. On yıllardır süren çatışmaların ardından ve geçen yıl ilkbahardaki barış görüşmelerinde neredeyse elle tutulacak bir sonuca ulaşılmışken Erdoğan, Kürt ulusal hareketiyle müzakereleri nihai olarak sona erdirmek istiyor. Bunun sonucu daha fazla şiddet, kan ve ölüm olacaktır. En sonunda güya her koşulda engellenmesi gerektiği söylenen şey gerçekleşecek, yani ülkenin bölünmesi.”