Devletlû akademisyenlerin ayakları dolanıyor: Önce sahte imza sonra siber saldırı

AKP'nin karşı operasyonu "Türkiye İçin Akademisyenler" açıklama yaptıklarına pişman oldular.

Devletlû akademisyenlerin ayakları dolanıyor: Önce sahte imza sonra siber saldırı

Güneydoğuda yaşanan ‘abluka’ya son bulmasını isteği ile 1100’ün üzerinde akademisyenin kaleme aldığı çağrı metnine karşılık, 150 kişilik başka akademisyen grubu da “Bu Ülkenin Akademisyenleri Olarak Devletimizin ve Milletimizin Yanında Olacağız!” başlıklı bir metni imzaya açtı. Ancak önce sahte imza skandalı patlak verdi, ardından da siber saldırılar sonucunda internet sitesi tamamen kapandı.

Sahte imza skandalı

Ancak bildiriye imza veren akademisyenlerin sayısı ilk başta 150 olarak açıklanırken, listede yer alan bazı isimlerin imzalarının ‘sahte‘ olduğu ortaya çıktı.

Fatih Yaşlı ve Can Irmak Özinanır, isimlerinin listeye izinsiz olarak eklendiğini açıkladılar.

‘Sahte imzaların’ ortaya çıkmasının ardından sitedeki tüm isim kayıtları kaldırılarak isim sayısı sıfırlandı.

Siber saldırı iddiası

Kendilerine “Türkiye İçin Akademisyenler” diyen grup, başlattıkları karşı kampanyada kullandıkları internet sitesi siber saldırıya uğradığını iddia etti. Sahte imza skandalından sonra grubun internet sitesi tamamen kapatıldı. Sitenin kapatılma nedeni olarak; ‘yapılan yoğun saldırılar nedeniyle bakıma alınması’ gösterildi.

“AKP akademisi”nin hal-i pür melali

Kendilerine “Türkiye İçin Akademisyenler” diyen grup, “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin yayınladığı metne “cahilane bildiriye reddiye olmak üzere” kaleme almışlar. Aynı grup Sur’da, Silvan’da, Nusaybin’de, Cizre’de, Silopi’de ve daha pek çok yerde yapılan operasyonlara destek verdiklerini ifade ediyorlar.

Metinde “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin tavır ve ifadelerini, “dağdaki eşkıyanın kurşunlarından daha tehlikeli ve daha alçakça” olduğu vurgusu yer alırken “üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğimizi taahhüt ve ilan ediyoruz” deniliyor.