Devletin kafası karışık: İçişleri Bakanlığı "YPG terör örgütü değildir" dedi

İçişleri Bakanlığı'nın kendisine YPG'nin terör örgütü olup olmadığını soran Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği cevapta, "Terör örgütleri listesinde YPG'nin yer almadığı tespit edilmiştir" diye yazdı.

Devletin kafası karışık: İçişleri Bakanlığı

İçişleri Bakanlığı’nın kendisine YPG’nin terör örgütü olup olmadığını soran Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiği cevapta, “Terör örgütleri listesinde YPG’nin yer almadığı tespit edilmiştir” diye yazdı.

Yurt gazetesinin haberine göre, Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin İçişleri Bakanlığı’na YPG’nin bir terör örgütü olup olmadığını sordu. İçişleri Bakanlığı tarafından 8 Eylül 2015 tarihinde Mahkeme’ye “Gizli” ibareli cevapta PYD’ye ilişkin bilgi verildi.

Dosyaya giren belgede PYD’nin terör örgütü listesinde olup olmadığı, tüm üye ve yöneticilerinin Türkiye’ye yönelik eylemlerinin olup olmadığı soruldu. İçişleri Bakanlığı’nın cevabında “Terör örgütleri listesinde YPG’nin yer almadığı tespit edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

belge(6)

2015/207 sayılı dosyaya giren belgede, YPG’nin “terör örgütleri listesinde” olup olmadığını, ayrıca her iki örgütün lider kadrosu ve yöneticilerinin Türkiye’ye yönelik eylemlerinin olup olmadığı, var ise bunun kronolojik liste halinde talep edilmesine ilişkin sorulara İçişleri Bakanlığı cevap verdi. Bakanlığın cevabında şu görüşlere yer verildi:

“Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Sözleşmeler Bürosunun 25.02.2015 tarihli ve 64905974-3-5-13- 2012-88/16707 sayılı yazısında terörün finansmanıyla mücadele eylem planını 3.1.1 numaralı uluslararası kurumları ve ülkelerin listelerine eklenecek terörle bağlantılı kişi ve örgütlerin belirlenmesi eylem maddesi kapsamında alınan listelere eklenmesi düşünülen kişi ve örgütler ile ilgili olarak Yargıtay 1. Başkanlığı’nın 09.02.2015 tarihli ve 21167910/1412 sayılı yazı ekinde alınan ve tarafımıza gönderilen terör örgütleri listesinde PJAK ve YPG isimli örgütlerin yer almadığı tespit edilmiştir.”