Devlet Tiyatroları'nda yeni karar

Devlet Tiyatroları'nda yeni sezonda yalnızca "yerli oyunlar" sahneleneceği iddia edildi.

Devlet Tiyatroları'nda yeni karar

Devlet Tiyatroları’nda yeni sezonda yalnızca “yerli oyunlar” sahneleneceği iddia edildi.

OdaTV’nin haberine göre; Devlet Tiyatroları yeni sezonda yalnızca “yerli oyunlar” sahneleneceği iddia edildi. Tiyatro, bale, opera ve korolarda listelerin hazırlandığı ve çok sayıda sanatçıya soruşturma açılacağı ileri sürüldü.

Tiyatroları telefonla arayarak oyunları kaldırtan Genel Müdür Vekili Nejat Birecik’in açıklamasına göre bu yıl yalnızca “yerli oyunlar” sahnelenebilecek.

Bu yıl “Türkiye’nin Perdeleri Türk Tiyatrosuyla Açılıyor” sloganıyla yeni sezona başlayacak Devlet Tiyatroları’nda yerli kimi oyunların da kaldırıldığı bildiriliyor.

“Milli manevi duyguları pekiştirmek için”miş

Açılış öncesi tiyatroları telefonla arayan Genel Müdür Vekili Nejat Birecik,  bu yıl yalnızca “yerli oyunlar” sergileneceğini söyledi. Darbe girişimi sonrası Devlet Tiyatroları’nda da “milli ve manevi duyguları pekiştirecek” oyunların sergilenmesi gerektiğini söyleyen Birecik, “Milli, manevi duyguları pekiştirmek için hümanist vatan milliyetçisi sanatçılar olarak vatan bütünlüğüne, birliğine katkıda bulunmak amacıyla sadece yerli oyunlarla sahnelerimizi açıyoruz” dedi.