"Devlet" Kilis'te: Ama 60 gün içerisinde başvurmalısınız

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, skandal açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, skandal açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

Vali Tapsız, IŞİD saldırılarıyla can pazarı yaşanan ve roket saldırıları sonucunda Ocak ayından bu yana 22 kişinin hayatını kaybettiği Kilis’te, kente atılan roketler sonucu mağdur olan yurttaşların zararlarına yönelik ödemelerin başladığını belirterek, devletin “tüm imkanlarıyla” Kilis’in yanında olduğunu ileri sürdü.

Tapsız, açıklamalarında hayatını kaybeden Kilislilerden ve saldırıların nasıl engelleneceğinden bahsedemezken, devletin “tüm imkanlarıyla” Kilis’in yanında olmasını da 60 gün içinde başvuru yapılması şartına bağladı.

Vali Tapsız, Suriye topraklarından IŞİD tarafından şehre yönelik düzenlenen saldırılar sonucu hayatını kaybeden yurttaşların yakınlarına başsağlığı, yaralananlara ise geçmiş olsun dileklerini yineledi. Tapsız, ‘5233 sayılı kanun’ kapsamında, yurttaşların can ve mal kayıplarından kaynaklanan zararların giderilmesine yönelik işlemlerin başlatıldığını belirtti. Saldırıların başladığı ilk günden bu güne kadar zarar nedeniyle kendilerine 268 başvurunun olduğunu dile getiren Tapsız, mağduriyeti bulunan Kilislilerin en geç 60 gün içerisinde müracaat etmelerinin gerektiğini söyledi.

Tespit ekiplerinin çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğünü dile getiren Vali Tapsız, “Müracaat edenlerle ilgili tespit komisyonunun 7 gün içerisinde çalışmalarını tamamlamakta ve tespiti müteakip ödemelere ilişkin komisyon kararı alınarak, ödemeler yapılmaktadır.” derken daha fazla yurttaşın hayatını kaybetmemesi için bir tedbir alınıp alınmadığına ilişkin herhangi bir açıklamada ise bulunamadı.