Dersim'de karakollara eş zamanlı saldırı

Dersim'de karakol ve askeri noktalara saldırı düzenlendi.

Dersim'de karakollara eş zamanlı saldırı

Dersim’in Ovacık ve Nazimiye ilçelerinde askeri noktalara saldırılar düzenlendi. Hozat ilçesinde de aynı saatlerde bir saldırının gerçekleştiği olduğu öğrenildi.

Dersim kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Kılköyü Jandarma Karakolu’na bugün saat 17.30 sıralarında PKK’lı grup tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Daha önce güvenli hale getirilen karakolun dış nizamiyesinin yakınlarına getirilen araç, burada infilak ettirildi. Şiddetli patlamanın ardından bölgeden dumanlar yükselirken, yaralı olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Bölgeye Dersim’den helikopterlerle takviye birlik gönderildi.

Dersim’in Nazimiye ilçesine bağlı Kıl Jandarma Karakoluna da saat 17.00 sıralarında bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Saldırıda yaralı ya da ölü olduğu öğrenilmezken karakol yakınlarında dumanların yükseldiği öğrenildi. Saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldığı ve yer yer çatışmaların olduğu öğrenildi.

Bu arada Dersim’de olası bombalı araçla saldırı düzenlenme ihtimaline karşı güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Dersim- Ovacık İlçesi ve Dersim- Nazımiye İlçesi karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.