Dersim'de açığa alınan 504 öğretmen ve memurdan 419'u göreve iade edildi

Dersim'de açığa alınan 504 öğretmen ve kamu görevlisinden 419'unun görevine iade edildiği açıklandı.

Dersim'de açığa alınan 504 öğretmen ve memurdan 419'u göreve iade edildi

Dersim’de açığa alınan 504 öğretmen ve kamu görevlisinden 419’unun görevine iade edildiği açıklandı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın 14 bin öğretmenin açığa alınacağını söylemesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, çoğunluğu Eğitim-Sen üyesi 11 bin 285 eğitim emekçisinin açığa alındığını duyurmuş, bu kapsamda 950 öğretmenin bulunduğu Dersim’de de 418’i öğretmen toplam 504 Milli Eğitim çalışanı açığa alınmıştı.

Tunceli Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, kentte ‘eğitim-öğretimin aksamaması’ için 504 öğretmen ve kamu görevlisinden 419’unun görevlerine iade edildiğini kaydetti. Valilik’ten yapılan açıklamada, görevlerine iade edilmeyen 85 personel hakkında ise soruşturmanın sürdüğü ve bu nedenle görevden uzaklaştırma kararının halen devam ettiği belirtildi.

Valiliğin yazılı açıklaması şöyle:

“Milli Eğitim Bakanlığınca İlimizde görev yapmakta olan ve haklarında görevden uzaklaştırma kararı verilen toplam 504 öğretmen ve kamu görevlisinden 419’u ilimizde eğitim-öğretime verilen önem ve eğitim-öğretimin aksamaması için görevlerine iade edilmiştir. Göreve iade edilenlerin listeleri okul müdürlüklerine gönderilmiş olup 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak olan Eğitim ve Öğretim Yılında görevlerinin başında olacaklardır.
Yürütülmekte olan soruşturmaların selameti açısından 85 personel hakkında ise görevden uzaklaştırma kararı halen devam etmektedir.”

CHP’li vekil duyurmuştu

CHP Tunceli Milletvekili ve PM üyesi Gürsel Erol, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte açığa alınan tüm öğretmen ve MEB çalışanlarının görevine iade edildiğini duyurmuştu.

gurselerol