Derik Kaymakamlığı'na bombalı saldırı

Mardin Derik ilçesinde kaymakamlık binası yakınına bombalı saldırı düzenlendi.

Derik Kaymakamlığı'na bombalı saldırı

Mardin Derik ilçesinde Kaymakamlık binasına el yapımı patlayıcıyla düzenlediği saldırıda Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ve 4 kişi yaralandı.

Derik Belediyesi’ne kayyım olarak da atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün makam odasının yanındaki odaya çanta içinde bırakılan el yapımı patlayıcıyı, saat saat 12.15’te uzaktan kumandayla infilak ettirdi. İlk anda canlı bomba eylemi olduğu sanılan saldırıda, patlamayla birlikte ortalık savaş alanına döndü. Patlama sırasında makam odasında bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ile şoförlüğünü de yapan koruması Mustafa Dinç, özel kalemde görevli Mehmet Şerif Mesutoğlu, maliye memuru Beşir Ulusoy ile görevlilerden Fikret Bağı yaralandı.

Patlamanın hemen ardından Kaymakamlık binasına çok sayıda polis ekibi ve sağlık görevlileriyle ambulanslar sevk edilirken, ilk müdahale olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslarla Derik ve Kızıltepe’deki devlet hastanelerine kaldırıldı. Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün, Kızıltepe Devlet Hastanesi’ndeki müdahalenin ardından Gaziantep’e edilirken, Sağlık Bakanlığı gerekli görülmesi halinde uçak ambulans ile Ankara’ya nakledileceğini açıkladı. (DHA)