Denizler İzmir'de anıldı

İzmir'in Buca İlçesi'ndeki 'Üç Fidan Anıtı' önünde, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anması gerçekleşti.

Denizler İzmir'de anıldı

İzmir’in Buca İlçesi’ndeki ‘Üç Fidan Anıtı’ önünde, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anması gerçekleşti.

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için, 1972 yılında idam edildikleri saatte, Buca’daki Üç Fidan Anıtı önünde anma töreni düzenlendi. Saat 03.30’da Buca Tenis Kulübü önünde toplanan çok sayıda kişi, ‘unutmadık’ yazılı tişörtler giyip, meşalelerle Üç Fidan Anıtı’na yürüdü.

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın 44 yıl önce idam edildikleri saat olan 04.00’da Üç Fidan anıtına siyah karanfil bırakıldı.

Anma törenine, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvet Balcılar, 68’liler Platformu üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelelerini anlatan video gösteriminin ardından anma törenine katılan kitle temsilcileri tek tek söz alarak bağımsızlık mücadelesini yılmadan sürdüreceklerini dile getirdi.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının verdiği tam bağımsızlık mücadelesinin takipçisi olacaklarını vurgulayıp, “Bizler de aynı cesaretle hiç yılmadan tüm baskılara rağmen, ne olursa olsun mücadeleyi sürdürmeye, yeryüzünü aşkın yüzü yapana kadar kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Onların davası önünde saygı ile eğiliyorum, ışıklar içinde yatsınlar” dedi.