Deniz Gezmiş'e 'eşkıya' diyen Celal Şengör: Erdoğan için hayatımızı feda ederiz

"Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan eşkiyaydı" gibi skandal sözleriyle gündeme gelen Prof. Dr. Celal Şengör, yine tartışma yaratacak sözlere imza attı.

Deniz Gezmiş'e 'eşkıya' diyen Celal Şengör: Erdoğan için hayatımızı feda ederiz

Cezaevlerinde mahkumlara insan dışkısı yedirmenin işkence olmadığını söyleyen, “Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan eşkiyaydı” gibi skandal sözleriyle gündeme gelen Prof. Dr. Celal Şengör, yine tartışma yaratacak sözlere imza attı.

Şengör, “Tayyip Erdoğan Bey bu ülkenin cumhurbaşkanıdır ve devleti temsil eder. Onun taraftan olmayacağız da kimin taraftarı olacağız?” dedi.

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer’in bugünkü yazısında yer alan Celal Şengör’ün mektubu şöyle:

‘Gerekirse hayatlarımızla koruruz’

Celal Şengör mektubuna, “Bazı Avrupa gazeteleri ‘muhteşem Yenikapı mitingini ‘Erdoğan taraftarları miting yaptı’ diye vermiş. Hâlâ anlayamadılar galiba: Orada Türk milleti vardı. Biz Cumhurbaşkanımızı, başbakanımızı, hükümetimizi, muhalefetimizi, politikacılarımızı en sert şekilde eleştirebiliriz. Hiç kuşkusuz bundan sonra da eleştireceğiz. Ama birisi vatanımıza, bayrağımıza, devletimize, Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, muhalefetimize vs. kastetmeğe kalkarsa o en acımasız şekilde eleştirdiğimiz kişileri hayatlarımızla koruruz” ifadeleriyle başladı.

‘Başkomutanımız olduğunu kimse unutmasın’

“Yenikapı’da elbet Erdoğan yanlıları vardı: Tayyip Erdoğan Bey bu ülkenin cumhurbaşkanıdır ve devleti temsil eder. Onun taraftan olmayacağız da kimin taraftarı olacağız?” diyen Şengör şöyle devam etti:

“Dediğim gibi; onun fikirlerini ve icraatını en şiddetli şekilde eleştirebiliriz. O bizim iç işimizdir, kimseyi de ilgilendirmez. Ama iş onu düşmana karşı korumaya gelince, işte o zaman onun o görevde olduğu sürece başkomutanımız olduğunu kimse unutmasın.”