Demokratik Suriye Meclisi: Türk ordusu saldırı için hazırlık yapıyor

Demokratik Suriye Meclisi yöneticilerinden Ahmet Arac, Türk ordusunun Azez’de olduğunu ve Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) saldırı hazırlığı yaptığını söyledi.

Demokratik Suriye Meclisi: Türk ordusu saldırı için hazırlık yapıyor

Demokratik Suriye Meclisi yöneticilerinden Ahmet Arac, Türk ordusunun Azez’de olduğunu ve Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) saldırı hazırlığı yaptığını söyledi. Arac, Türk ordusunun DSG mevzilerini bombaladığını da kaydetti.

Suriye’de Halep kentinin kuzeyinde IŞİD ile ÖSO arasında Azez kenti çevresinde çatışmalar şiddetlenirken, Türk ordusunun da Azez çevresinde konuşlandığı iddia edildi.
Demokratik Halk Hareketi de (TEV-DEM), kısa bir süre önce Türk ordusunun Afrin’in Hamam köyünü işgal ettiğini açıklayarak, dünyayı bu duruma dur demeye çağırmıştı.

Demokratik Suriye Güçleri ve PYD’nin de bağlı olduğu Demokratik Suriye Meclisi (DSM) yöneticilerinden Ahmet Arac, konuyla ilgili olarak Sputnik’e konuştu.

‘Türk ordusu hamama girdi, Azez’de saldırı hazırlığı yapıyorlar’

Türk ordusunun Azez ve Afrin sınırında Demokratik Suriye Güçleri’ne yönelik saldırı için bir hazırlık içerisinde olduğunu aktaran Arac, şöyle konuştu:

“Türk Ordusu dün Demokratik Suriye Güçleri’ne yönelik top atışında bulundu. Türk ordusu saldırı için hazırlığını yapıyor ama şimdiye kadar pek bir saldırı olmadı. Türk ordusu Azez’de. Daha çok Azez’de bir saldırı hazırlığı yapıyorlar. Afrin’in Hamam köyüne de 2 gün önce girmişlerdi. Biz bütün saldırılara karşı hazırlıklıyız.”

‘IŞİD Azez’e girerse müdahale ederiz’

Azez kenti yakınlarında Türkiye’nin desteklediği ÖSO grupları ile IŞİD arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getiren Arac, şöyle devam etti:

“ÖSO, IŞİD karşısında büyük bir yenilgi yaşıyor. 12 köyü IŞİD’e kaptırdı. IŞİD Azez’e girerse Demokratik Suriye Güçleri buna müdahale eder. IŞİD’i Azez’den çıkartır.”

Arac, Mare kasabasının da IŞİD tarafından kuşatmaya alındığını da sözlerine ekledi.