Demokratik İslam Kongresi'nden Kutlu Doğum Haftası etkinliği

Demokratik İslam Kongresi (DİK), Kutlu Doğum Haftası Etkinliğe başladı. Etkinliğe HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, DBP, HDP, Barış Anneleri Meclisi ve DTK yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. .

Demokratik İslam Kongresi'nden Kutlu Doğum Haftası etkinliği

Demokratik İslam Kongresi (DİK), Kutlu Doğum Haftası Etkinliği başladı. Etkinliğe HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, DBP, HDP, Barış Anneleri Meclisi ve DTK yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

Kutlu Doğum etkinliğine yurttaşlar büyük ilgi gösterdi. Etkinlik yerel grupların seslendirdiği ilahilerle başladı. Program müziğin ardından konuşmalarla devam edecek.

Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAY-DER) ve Demokratik İslam Kongresi (DİK), Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Diyarbakır Kayapınar Kapalı Spor Komplesi’nde etkinlik düzenledi. Etkinliğin yapıldığı salona, “Ez tenê ji bo temamkirina exlaqê qenc hatime şandin” ve “Ey muaviye köşkler, saraylar yaptırdın. Eğer bunları kendi paranla yaptıysan israftır. Halkın parasıyla yaptıysan zulümdür” yazılı pankartlar asıldı.

Salona gelenlere barışın simgesi olan beyaz tülbentler dağıtıldı. Yurttaşlar da bu tülbentleri boyunlarına astı. Etkinliğin düzenlediği salonun önüne kurulan stantlarda dini kitaplar ve Sur ile dayanışmak amacıyla özel olarak Amedspor oyuncusu Deniz Naki forması üzerinde “Azadi” yazılı formalar satıldı.