“Demokrasi” keyfi bambaşka: Mollalarla demokrasi şöleni

Iğdır’da gerçekleşen “demokrasi yemeğinde” mollalarla askerler yan yana geldi.

“Demokrasi”  keyfi bambaşka: Mollalarla demokrasi şöleni

Iğdır’da İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal’ın Polisevinde dün akşam düzenlediği demokrasi yemeğine İl Müftüsü Cüneyt Kulaz ile merkez ve köylerde görevli 30 din adamı ile mollalar katıldı.

“Demokrasi şöleni” olarak adlandırılan etkinliğe Vali Ahmet Turgay Alpman, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, 5’inci Hudut Alay Komutanı Albay Murat Demirkıran’ın da katılırken, etkinlik Kuran okunması ve darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden şehitler için dua edilmesiyle başladı.

Füzeye tam korunma: Dua

İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, birlik ve beraberlik sağlamak için toplandıklarını bildirdi. Babal, “Bütün anayasal haklarınız ve özgürlüğünüzün güvencesi biziz. Ben burada olduğum sürece hepiniz başımın tacısınız. Hepinizin ne isteği olacaksa, yerine getireceğim. 15 Temmuz darbe girişimine karşı gösterdiğiniz duyarlılık ve verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Mollalar adına konuşan Ehlibeyt Alimleri Dernek Başkanı Behlül Salman, darbe girişimini “lanetlediklerini” belirtirken, “duanın karşısında ne tank, ne top, ne füze durabilir” şeklinde konuştu.

İl Müftüsü de etkinlikte konuşurken “Allah bir kez daha 15 Temmuz’ları bu millete yaşatmasın” şeklinde konuştu. İl valisi ise darbe girişimi sırasında okunan “selalara” atıf yaparak, “halk demokrasiye sahip çıktı” şeklinde konuştu.

Eski hesaplar mı soruluyor?

Etkinlik aynı zamanda 3 yılın ardından ilk kez yapılırken, Caferileri temsil eden dernekler bölgede 2013’ten itibaren “terör” yapılanması olarak tanımlanmaya çalışılmıştı. Bu kararın aldırılmasında Fethullahçılar’ın etkili olduğu bilinirken, Caferiler’in geçmişte AKP karşıtı konum aldığı biliniyor.